Haber Bekir Güneş

Güneydoğu Ekspres Diyarbakır - HDP Kadın Meclisi, erkeklerin son 1 yılda 305 kadını öldürdüğünü, 556 kadının ise şiddet gördüğünü söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Kadın Meclisi, insan hakları haftası dolayısıyla Yenişehir ilçe binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Hülya Alökmen Uyanık ile çok sayıda kadın katıldı. Açıklamayı HDP’li vekil Remziye Tosun yaptı.

Dünya insan hakları haftası nedeniyle bir araya geldiklerini belirten Tosun, Türkiye’nin İnsan Hakları Evrensel Beyannamesini kabul etmesinin üzerinden 70 yıl geçtiğini anımsatarak, gelinen noktada insan hakları açısından hiç olmadığı kadar büyük bir krizin yaşandığını öne sürdü. Tosun, hak ihlallerinden en çok kadın ve çocukların etkilendiğini söyledi.

 Tosun, 2019’un birçok bakımda kadın cinayetlerinin yaşandığı bir yıl olduğunu belirterek, 2019 yılının ilk 11 ayında en az 305 kadının erkek şiddeti nedeniyle yaşamını yitirdiği, en az 46 kadının tecavüze, 204 kadının tacize, 556 kadının şiddete maruz kaldığı bilgisini paylaştı. Tosun, resmi rakamlara göre ise şiddete uğrayan kadın sayısının 10 binlerle ifade edildiğini, şiddet sonucu yaşamını yitiren kadın sayısının ise daha yüksek olduğunu belirtti.

Editör: TE Bilişim