Haber / Fuat Bulut

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın, kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Aydın’a, İl Kadın Kolları Başkanı Müzeyyen Kaya, Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Mahsum Melikoğlu, Yenişehir, Kayapınar, Bağlar ve Sur ilçe başkanları da eşlik etti.

Kongre sonrası sahada hiçbir şekilde herhangi bir program yapılmadan ilk ve öncelik olarak basın mensuplarıyla bir araya gelmeyi hedeflediklerini ifade eden Aydın, “Kısmet bu güne oldu” dedi. 24 Şubat’taki kongre sonrası genç ve dinamik bir kadrolaşmayı gittiklerini ifade eden Aydın, “Bizler bu memleketin derdiyle dertlenen insanlarız. İşimizi, gücümüzü, çoluğumuzu, çocuğumuzu bir kenara bırakarak memleketimiz için, gözbebeğimiz için ne yapabiliriz? Ne edebiliriz? Bölgeye nasıl katkıda buluna biliriz? Bu güne kadar bölgede yaşanan güzel şeyleri ileriye nasıl taşıyabiliriz? Varsa yanlışlıklarımız halledebilir miyiz?  Bu düşünceyle yola çıkıyoruz. Bu süreç içerisinde düşüncelerine, eleştirilere, görüşlerinize her zamandan fazla ihtiyaç duycağız. Hata yapacaksak bizi gelin eleştirin. Bizler güzel bir şey yaptığımızda gelin bizi destekleyin. Bir şeyleri beraber paylaşabilelim. Bu şehrin çocuklarına beraber daha tatlı daha güzel günler yaşatmak için hep beraber birlikte bir arayış ve mücadele içerisinde olalım” dedi. 

“Altından asfalt yapılsa bile gönüllere dokunmadıktan sonra”

Kentin sorunlarını yakından bilen bir kadroya sahip olduklarını ifade eden Aydın, 40 yıllık çatışmalı sürecin Diyarbakır’a büyük tahribatlar yaşattığını söyledi. Aydın, “Bizler bu şehrin bunu hak etmediğini söylüyoruz. Bu şehirdeki insanları ötekileştirilmesini, bir suç batağı olarak Diyarbakır’ın değerlendirilmesini doğru bulmuyorum. Öncelikle mücadelemiz bunun üzerinden olacak. Kongre konuşmamızda bir cümle sarf etmiştik. Demiştik ki biz Diyarbakır’ın bütün sokaklarına altından asfalt yapsak insanların yüreğine dokunmadıktan sonra hiçbir şey elde etmiş olmayacağız. Bizim temel haritamız insanların yüreğine dokunmak üzere anlamda çalışıyoruz. Sizlerin desteğiyle özverisiyle daha da büyük adımlar atabileceğiz siyasete şunu görüyoruz İstanbullu en çok bakılan şehir ardından Diyarbakır en çok bakılan şehir Diyarbakır ne der, nasıl bakar, nasıl karşılar? Bizim yol haritamızda Diyarbakır’la ilgili olarak bir şeylerin değişim ve dönüşümü sağlaya bilir miyiz? Bunu elbette şehrimizden katılım, söz konusu iki yıldır parklarla asfaltlarla, bahçelerle çok çok özel anlamda güzel hareketler adımlar atılmakta devam edecek” dedi.

Kürt dili vurgusu

“Türkçeden sonra ikinci dil olarak hemen altında bu coğrafyada en kadim ve en büyük topluluk olan  Kürtlerin de dilinin temsilinin olması gerektiğini düşünüyoruz” ifadesini kullanan AK Parti İl Başkanı M. Şerif Aydın, şöyle devam etti:

“Hatta bu minvalde bunun mesajını verebilmek anlamında AK Parti İl Başkanlığı’nın resmi hesabından ertesi gün ‘RojbaşDiyarbekir’ diye tweet paylaştık.  Bizim yol haritamız bu şekilde. İnsanlarımızın devletin ve hükümetin sistematiği içerisinde kendisini öteki olarak hissetmesine engel olmak, bunun çalışmasını yapabilmek ve sadece Diyarbakır'daki siyaset, sandık, seçim,  mahalle başkanlığı, sandık kurulu, müşahit veya seçim günü olarak değerlendirmiyoruz. Bizim seçim dışında da Diyarbakır İl teşkilatları olarak kendi bölgemizin coğrafyamızın oluşturmuş olduğu bir misyon olarak şehrin diğer sorun ve sıkıntıları ile şehrin beklentileri ile ilgili olarak da görüşlerimizin, yol haritalarımızın, çalışmalarımızın ve bu çalışmaların Ankara'ya iletilmesinin de sorumluluğunu taşıdığını düşünüyoruz. Bu minvalde hareket ediyoruz. İnsanlarla daha fazla diyalog halinde olacağız, daha fazla bize ulaşmasını sağlayacağız.

100 günlük eylem planı hazırladık

Diyarbakır'ın 17 tane ilçesinde sokak sokak, cadde cadde insanlarla görüşerek, diyalog kurarak ne bekliyorlar, ne yapabiliriz, sorun nedir? Ve bu sorunu nasıl giderebiliriz? Bununla ilgili olarak 100 günlük bir eylem planı hazırladık. Bu 100 gün sonucunda hem teşkilatlarımızın yapmış olduğu çalışmalar, hem bizim sahada gözlemlediğimiz; hem de sizin şehrin dinamiklerinin bize getireceği bilgiler ve doneler ışığında geniş çaplı şehir ile ilgili 100 günlük eylem planı adı altında ve bu eylemin sonuç değerlendirilmesi anlamında raporlarımız olacak. Bunları genel merkezimize, Sayın Cumhurbaşkanımızla paylaşacağız.”

“Liyakatsız ithal bürokrata karşıyız, belediyeden isim listesi istedik”

Aydın, kentte adrese teslim ihaleler, ithal bürokratlar ve çifter maaşlarla ilgili iddialar üzerine şunları söyledi:

“Bu şehirde valimiz yeni gelmiş ve dışarıdan bir gözlemci olarak bu ana kadar ki fikrimi söyleyeyim. Bence çok farklı bir personel geliştirdi. Diyarbakır için, özellikle sanayileşme anlamında bir toplantıya iştirak ettim. Karacadağ OSB  ilgili olarak biz de Cumhurbaşkanımıza ilettik, alt yapısı ile ilgili hızlandırılması için. Ben Vali Bey'in şehriyle gerçekten dertlenen biri olarak görüyorum. Bu şehir için de bir kazanç olduğuna inanıyorum. İl Valisi bu şehirde bürokrasi anlamında Sayın Cumhurbaşkanımızın temsilcisidir. Biz de siyasi anlamda temsilcisiyiz. Kulvarlarımız farklı. Birbirimiz arasında alt üst ilişkisi yoktur.  Bunu da zaten sahada çalışarak herkese göstermiş olacağız. Belediyelerdeki daire başkanlıklarıyla ilgili olarak evet şehirde bir algı var. Biz bu konuda büyükşehir belediyesinden liste istedik. Mevcut daire başkanlıklarının kaçı Diyarbakırlı, kaç tanesi dışarıdan getirildi. Bunların tümüne bakacağız. Eğer getirilen kişi laikiyle işini yapıyorsa ve başka hesaplar içerisinde değilse başımızın gözümüzün üstünde yeri var. İster Edirne'den gelsin, ister Muğla'dan. Fakat sistem olarak ben buna karşıydım, şimdi de karşıyım. Bir daire başkanlığını yapma konusunda Diyarbakır'ın kendi çocuklarından olması iyi olurdu. Tabi liyakat anlamında bu coğrafyanın çocuğu var ise ve görevini iyi yapıyorsa olmalı. Ama sırf vali değişti diye bu kadronun değişmesi, devamlılığın ortadan kaldırılması ve daha liyakatsiz birinin getirilmiş olmasına biz karşı idik, bundan sonra da karşı olmaya devam edeceğiz.”

Editör: TE Bilişim