HABER MERKEZİ

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu ve Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü"ne ilişkin mesaj yayımladı.

Vali Karaloğlu mesajında, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla yek vücut sokaklara ve meydanlara akın eden milletimize selam olsun. Milletimizin zaferi 15 Temmuz Destanı’nın 251 şehidini rahmetle anıyor, gazilerimize esenlikler diliyorum” dedi.

Karaloğlu mesajında şunları belirtti:

“Takvimler 15 Temmuz 2016 tarihini gösterdiğinden beri, 15 Temmuz bizim için günlerden bir gün değildir. Milletimizin her bir ferdinin zihninde, yüreğinde ve vicdanında muhafaza edeceği; hainler için yenilgi, milletimiz için zafer günüdür.

O gece milletimiz; vatan, bayrak, ezan, tüm mukaddeslerimiz, istikbalimiz ve istiklalimiz için hainlere karşı şairin “Siper et gövdeni, dursun bu hayâsızca akın” dediği gibi göğsünü siper etti, adeta ihanete karşı etten bir duvar ördü. Hepsinin istiklalinin de istikbalinin de sigortası imanıydı. Meydanlara sığmaz bir inançla milletimiz; hainlerin gasp ettiği tanklara, silahlara galebe çaldı.

Bu milletin düşmanları; Malazgirt’ten Çanakkale’ye, Büyük Taarruz’dan 15 Temmuz’a tarih boyunca olduğu gibi o gece de milletin iradesine, milletin zaferine boyun eğmek zorunda kaldılar. O uzun ve karanlık gece, milletimizin kararlılığıyla aydınlandı. Milletimize zaferi ikram eden Rabbimize şükürler olsun.

Takvimler her 15 Temmuz’u gösterdiğinde, şanlı tarihimize altın harflerle yazılan bu büyük zaferi unutmamak ve unutturmamak için Diyarbakır’da ve ülkenin dört bir yanında meydanlarda buluşacağız. Bu yıl da Kurşunlu Camii önünde tüm Diyarbakır olarak zaferimizi, egemenliğimizi, birliğimizi ve kararımızı “Türkiye Geçilmez!” nidalarıyla tüm dünyaya yeniden ilan edecek, şehitlerimizi dualarla anacağız.

Bu vesileyle, bu topraklar için toprağa düşen tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla yâd ediyor, hayatta olan gazilerimize esenlikler diliyorum.

Diyarbakır’ımızın ve tüm Türkiye’nin zaferi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlu olsun.

Allah milletimize zeval vermesin.”

Beyoğlu’nun mesajı

Diyarbakır Merkez Bağlar İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu da, “Bağımsızlığımızı ve milletimizin iradesini teslim almayı, nesillerimizin geleceğini yok etmeyi planlayan hain darbeye karşı millet olarak yekvücut olduk. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü liderliği bunu tetikledi, bu işin öncüsü oldu. Hainlerin tuzağına düşmeyen kahraman güvenlik güçlerimiz, bu durumun kendi iradesine yapılan bir savaş olduğunu idrak eden aziz milletimizin fedakar evlatları kirli senaryoyu boşa çıkarak iç ve dış mihraklara alışık olmadıkları bir tokat vurdu. Darbe ülkemizin özgürlüğü kadar yüce dinimiz İslam’ı ve manevi değerlerimizi de hedef alıyordu. Allah, kurmuş oldukları tuzağı kendi başlarına yıktı. Doğudan batıya kadar kenetlenerek elde etmiş olduğumuz bir zafer oldu. 15 Temmuz’da şehit olan Diyarbakırlı kardeşlerimiz ve gazi olan kardeşlerimiz de var. Bu vesile ile tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim