Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Karaloğlu mesajında, “Birliğimizin, aynı ruhla ebede kadar devamını niyaz ediyorum. O gün 251 insanımız şehadet şerbeti içti” dedi. 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Derneği Başkanı Bedri Çoban, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla sokağa çıkanların darbeyi engellediğini belirterek, "Biz seve seve şehadete gideriz" dedi. İletişim Başkanlığı da Diyarbakır’ın da aralarında olduğu birçok kentte 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine karşı verilen mücadele ve kazanılan zaferi dijital ortamda sergileyecek.

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu 15 Temmuz 2016’da FETÖ’nün darbe girişimi sonrası ilan edilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü tebrik eden Karaloğlu, “Vatanımıza karşı hıyanet ve dalalet içinde bulunan terör çetelerine; Çanakkale’deki aynı ruh ve kararlılıkla 15 Temmuz’da verdiğimiz destansı cevap, milletimizin birlik iradesinin bir kez daha teyididir” dedi. 

Karaloğlu mesajında şunları belirtti:

“Birliğimizin, aynı ruhla ebede kadar devamını niyaz ediyorum. 15 Temmuz’da, milletin emaneti olan silahları; milli iradenin tecelligahI olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne; Milli İradenin seçtiği Cumhurbaşkanı’na, sokaklarda, meydanlarda toplanmış sivil insanlarımıza doğrultan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), içerde ve dışardaki işbirlikçileriyle tarihimizde gördüğümüz en büyük ihanetlerden birine imza atmıştır.

Aynı gece milletimiz; bu büyük ihaneti yenilgiye uğratmış, vatanına, bayrağına, hürriyetine, istiklaline, istikbaline sahip çıkmıştır. İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un Birlik şiirinde ifadesini bulan milli karakterimiz, bir kez daha tecelli etmiştir.

Bu şuur ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla, o gece meydanlara çıkan milyonlarca insan, namaz değil şehadet için abdest aldı. 251 insanımız şehadet şerbeti içti. 2196 kardeşimiz yaralandı, gazi oldu. Uçakları, tankları, bombaları, otomatik silahları iman dolu göğsümüzde söndürdük. 15 Temmuz 2016 gecesinden başlayarak 10 Ağustos 2016 gecesine kadar milletçe vatan nöbeti tuttuk. Hainleri yendik.

Her yıl 15 Temmuz’da Vatan Nöbetimizi tekrar ediyoruz. İhaneti unutmamak, şehitlerimizi yad etmek için meydanlarda buluşuyoruz. Bu yıl da salgın şartlarını dikkate alarak 15 Temmuz Gecesi Vatan Nöbetimize devam edecek, Diyarbakır 15 Temmuz Şehitler Parkı’nda olacağız.

Kararlılıkla sahip çıktığımız milli birliğimiz, aynı ruhla daim olsun. Şehitlerimizin ruhları şad olsun.  Gazilerimizden ve şehit olmak için meydanlara çıkan milletimizin her ferdinden Allah razı olsun.”

"Biz seve seve şehadete gideriz"

FETÖ’nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine engellemeye çalışırken, İstanbul'daki Boğaziçi Köprüsü'nde şehit olan, 7 çocuk babası Askeri Çoban'ın Diyarbakır'da yaşayan yakınları, 15 Temmuz'un yıl dönümünde hüznü ve gururu bir arada yaşıyor.

Şehidin yeğeni ve 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Derneği Başkanı Bedri Çoban, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla sokağa çıkanların darbeyi engellediğini belirterek, "Biz seve seve şehadete gideriz" dedi.

15 Temmuz zaferi dijital ortamda sergilenecek

İletişim Başkanlığınca açılan Dijital Gösterim Merkezlerinde, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine karşı verilen mücadele ve kazanılan zafer dijital ortamda sergileniyor.

Milli, tarihi, kültürel ve bilimsel zenginlikleri yeni iletişim ve gösterim tekniklerini kullanarak vatandaşların erişimine sunan İletişim Başkanlığınca Bursa, Çanakkale, Samsun, Konya, Kayseri, Antalya ve Diyarbakır'da açılan "15 Temmuz Milletin Zaferi" temalı yeni Dijital Gösterim Merkezlerinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi karşısında milletin verdiği mücadele ve kazanılan zafere ilişkin önemli anlar temmuz ayı boyunca dijital ortamda sergilenecek.

Editör: TE Bilişim