Diyarbakır Barosu Avukat Hakları Merkezi, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği’ne (MEBYA DER) yönelik soruşturmaya bazı avukatların dahil edilmesine tepki gösterdi. Diyarbakır Adliyesi önünde yapılan ve “Savunma susturulamaz, durdurulamaz” yazılı pankartın açıldığı açıklamaya, çok sayıda avukat katıldı.

MEBYA-DER’de yapılan arama sonucu 18 meslektaşının, vekilliklerine dair vekaletnamelerden kaynaklı dosyaya şüpheli olarak eklendiğini kaydeden Diyarbakır Barosu Avukat Hakları Merkezi Başkanı Barış Yiğit, meslektaşlarına yönelik açılan soruşturmanın hukuka ve yasalara aykırı olarak keyfi bir şekilde açıldığını öne sürdü.

 Hukuka aykırı olarak meslektaşları hakkında başlatılan soruşturmanın bir an önce son bulması çağrısında bulunan Yiğit, şunları söyledi: “Savunma hakkının temsilcisi avukatlar olmadan adalet olmaz, adalet olmadan da devlet olmaz. Son olarak, araçsallaşan yargıya karşı hukukun ve adaletin yanında saf tutacağımızı bir kez daha bildiriyoruz.” (AJANSLAR)

Editör: TE Bilişim