Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı yayımladı.

Güzeloğlu mesajında, “Tarihi boyunca hür yaşamış milletimize vurulmak istenen esaret zincirlerinin parçalandığı, umutlarımızı canlandıran, kaderimizi değiştiren ve yolumuzu aydınlatan tarihi bir adım olan 19 Mayıs, Türk Milleti’nin tüm yokluklar ve imkânsızlıklar içerisinde, tükenmeyen gücünü, kudretini tüm dünyaya ispatladığı, gür sesi ile bağımsızlığı haykırdığı önemli bir gündür” dedi.

Güzeloğlu, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan başlattığı bağımsızlık hareketi, milletimizin azim ve kararlılığı ile birleşerek, kadını erkeği, genci yaşlısı milletin bütün fertlerinin, vatanın bütünlüğü ve istiklali uğruna omuz omuza vererek mücadele etti. Bağımsızlığımızın en önemli dönüm noktası ve tarihte eşine az rastlanır bir destanın yazıldığı Kurtuluş Savaşının, Cumhuriyet’in ilanı ile Türkiye Cumhuriyeti’nin tarih sahnesinde güçlü bir biçimde yerini almasının yolunu açmıştır” ifadesinde bulundu.

Geleceğe yürüyen büyük bir ülke

“Bütün olumsuz şartlara rağmen, binlerce şehit vererek, büyük sıkıntılar ve yokluklar içerisinde, büyük fedakârlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti, geleceğimizin teminatı olan, gençlerimize emanet edilmiş ve bu önemli tarihte bir bayram olarak yine gençlere armağan edilmiştir” diyen Güzeloğlu, “Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumaksa gençlerimizin başlıca görevi ve en önemli sorumluluğudur” mesajı verdi.

Güzeloğlu mesajının sonunda şöyle dedi: “Türkiye Cumhuriyeti bugün tarihinden aldığı güçle geleceğe daha güvenle bakan, Devleti ve Milleti her zamankinden daha kudretli, umutları ve hedefleri olan bölgesel ve küresel ölçekte iddiasıyla, kararlı ve emin adımlarla geleceğe yürüyen büyük bir ülkedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, sevgili gençlerimizin ve tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı tebrik ediyorum.”

Editör: TE Bilişim