Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı konferans salonunda yapılan, yatırım programında yer alan ve merkezi idare ile yerel yönetimler tarafından gerçekleştirilen projelerin yapım ve tamamlanma aşamaları tüm ayrıntılarıyla ele alındığı toplantıda, DSİ, DEDAŞ, Karayolları ve çeşitli kurumlar tarafından sunumlar gerçekleştirildi.

Vali Ali İhsan Su, toplantının ardından yaptığı değerlendirme konuşmasında, Diyarbakır genelinde proje çalışmalarının tüm hızla devam ettiğini belirtti.

Vatandaşın ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda yatırımların koordinesini yapmanın öncelikleri olduğunu ifade eden Vali Su, devam eden yatırımların tamamlanması, tamamlanan projelerin sağlıklı bir şekilde işletilmesi ve yeni projelerin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Halka hizmet Hakk’a hizmettir

Tamamlanan projelerin de sağlıklı bir şekilde takip edilmesi ve uygulanması gerektiğine dikkati çeken Vali Su, “Yatırımları takip edelim, kısa sürede bitirilmesi için gayret edelim. Yeni konut alanları, kentsel dönüşüm hizmetleri, alt ve üstyapı çalışmaları, OSB'ler, ticaret, turizm… Hangi sektöre bakarsak bakalım ilimiz her anlamda müthiş bir gelişim içerisinde” diye konuştu.

Konuşmasında güven ve huzurun önemine de vurgu yapan Vali Su, şunları aktardı:

“Bu gelişim ilimizdeki huzur ve istikrarın bir sonucudur. Bu yılın ilk 6 ayında şehrimize gelen turist sayısı 500 bin civarında.  Yılsonuna kadar 1 milyonu bulacağız. İnşallah, huzur ve istikrar ortamı devam ettikçe, bu rakamlar daha da artacaktır. Turistin artması demek, yeni dükkânlar, alışveriş merkezleri, lokantaların artması demektir. Bu tür yatırımların artması yeni iş, aş olanağı getirir. İlimize istihdam sağlar.”

Toplantıya Vali Su’nun yanı sıra kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Editör: TE Bilişim