Dicle Amed Kadın Platformu (DAKAP), 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü'ne ilişkin Ofis Semti’nde bulunan PTT binası önünde basın açıklaması yaptı.

Açıklamada söz alan DAKAP Dönem Sözcüsü Çağla İzci, 25 Kasım koordinasyonun 5 kurumdan oluştuğunu belirterek, etkinliklerini şu şekilde sıraladı:

* 17 Kasım: Tüm ilçelerde ve Sanat sokağında stcker çalışması yürütülecek. 25 Kasıma ilişkin afişler basılarak kentin tüm caddelerine ve ilin giriş-çıkışlarına asılacak.

 * 18 Kasım: Yerel yönetimler ile birlikte atölye çalışması yürütülecek.

*20 Kasım: Koşuyolu Parkı'nda saat İHD’nin öncülüğünde kayıplar haftasında Gülistan Doku için çağrı yapılacak (12.00)

 *20 Kasım: KESK öncülüğünde kadınlarla birlikte bisiklet turu düzenlenecek.

*25 Kasım: Şiddet Ağı yıllık rapor açıklamasına katılım sağlanacak. Gece meşaleli yürüyüş düzenlenecek, (17.00)

 *26 Kasım: KESK’inAmed şehir tiyatrosunda düzenleyeceği oyuna katılım sağlanacak

 * İlçelerde de çeşitli etkinlikler düzenlenecek,

 Program açıklamasından sonra konuşan HDP Diyarbakır İl Eş başkanı Gülistan Atasoy,  25 Kasım’ın eşitlik ve özgürlük arayışındaki kadınların katledildiği ve simgeleştiği bir gün olduğunu söyledi

Bütün kadınları etkinliklerine davet eden Atasoy, “Amedli kadınları etkinliklerde buluşmaya çağırıyoruz. Bize dar edilen sokaklardaki alanları genişletmeye, bizi eve bizi iş yerlerindeki köleliğe, bizi erkek devlet sermaye üçlüsünün bütün tahakküm ilişkisinde boğmaya çalışan erkek egemen kapitalist sistemde mücadele etmeye çalışıyoruz. Bizim yolumuz özgürlük ve eşitlik yoludur” şeklinde konuştu. (M.A)

Editör: TE Bilişim