>Mehmet Masum SÜER / ÖZEL HABER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Resmi Gazete'de yayımlanan kararı kapsamında "Milli Park" ilan edilen İkiyaka Dağları'ndaki Sat Buzul Gölleri, Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği'nin (CİSAD), Valiliğin desteğiyle düzenlediği festivale ev sahipliği yaptı.

Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği (CİSAD) tarafından düzenlenen ‘Cilo Sat Gölleri 2. Doğa Spor Festivali’ne Türkiye’nin her yerinden vatandaşların akınına uğradı.Özellikle Hakkari, Van, Yüksekova ve Şemdinli ile Irak Kürdistan Federal Bölgesinin Duhok kentin de aileler, çoluk çocuk ulusal kiyafetleriyle gelerek festivale katıldılar.

3 bin 400 rakımda bulunan Cilo Sat Buzul Göllerinde düzenlenen festivale katılan yaklaşık bin doğasever, 3 gün boyunca kamp yaptı. Yerli ve yabancı turistlerin katıldığı festivalde yamaç paraşütü, doğa yürüyüşü, dağ bisikleti ve kano gibi etkinlikler düzenlenirken, sat göllerinde giren yerli ve yabancı turistler gönüllerince eğlendi.

Festivale katılanlar, Cilo dağı ve Sat göllerinin güzellikleri karşısında büyülendiklerini, fastival sırasında sadece 2 gölü görmelerine izin verildiğini, diğer göllere gidişin güvenlik gerekçesiyle, güvenlik kuvvetlerince engellendiğini belirterek, “Dört mevsimi bir arada yaşadığımız bu cennet gibi yerlerin ve güzelliklerin mutlaka iç ve özellikle dış turizme açılması gerekir. Festival organizasyonu çok iyi çalıştı. Geceleri konserler verildi.. Ayrıca çadırlarımızın önünde de ayrı ayrı gruplar halinde ateşler yakarak şarkılar söyledik ve halay çektik.  Göllerin bulunduğu alana musafirler özel araçlarla çıkarıldı. Herkes çok iyi çalıştı.” Şeklinde konuştular.

Editör: TE Bilişim