Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki bilgievi ve akademi liselerde eğitim alan öğrenciler, Sur Kültür Yolu Festivali kapsamında sinema ve tiyatroyla dolu bir hafta geçirdi.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren bilgievi ve akademi liselerde ile Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda eğitim gören 30 bin öğrenci, Sur Kültür Yolu Festivali kapsamında tiyatro, sinema ve gökyüzü gözlem etkinlerine katıldı.

Merkez, Selahaddin Eyyubi, Hani Gürbüz, Bismil Prof. Dr. Aziz Sancar bilgievleri ile Sur, Şehit Ali Gaffar Okkan, Dicle, Ahmedi Hani, Hani Hatuniye, Silvan El-Cezeri akademi lise öğrencileri Keçi Burcu’nda kurulan Gökyüzü Gözlem Atölyelerinde uzayla ilgili eğitimler aldılar. Öğrenciler atölyede teleskoplarla yıldızları ve gezegenleri gözlemleme fırsatı yakaladı.

Kentteki sinema salonlarında gösterime alınan “Afacanlar: İş Başa Düştü” sinema filmini izleyen öğrenciler ayrıca Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Kral Şakir İnteraktif Dijital Gösterisi”ne katıldı.

Büyükşehir Belediyesi, kırsalda yaşayan sinema, tiyatro ve gökyüzü gözlem etkinliğine ilk defa katılma fırsatı yakalayan öğrencilerin ulaşımlarını sağlayarak etkinliklerde çeşitli ikramlar bulundu.

Editör: TE Bilişim