Haber Bekir Güneş

Güneydoğu Ekspres - Diyarbakır Barosu eski başkanı Tahir Elçi'nin öldürülüşünün 203. Haftası Anma Etkinliği Diyarbakır Adliyesi önünde gerçekleştirildi. Etkinlikte konuşan Baronun Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Av. Muhammed Emin Çoban, Tahir Elçi’nin faili bulunmayana kadar bu işin peşini bırakmayacaklarını söyledi.

Çoban şunları söyledi:

“Baro Başkanımız Tahir Elçi’nin öldürülmesi üzerinden tam 4 yıl geçmesine rağmen faillerinin tespit edilip cezalandırılması için yürütülen soruşturma kapsamında bir ilerlemenin olmadığını; soruşturma savcılığının herhangi bir çabasının dahi bulunmadığını, baromuzun çabalarıyla hazırlanılan bilirkişi raporunda geçen kuvvetle muhtemel şüphelilerin isimlerinin dosyada bulunmasına rağmen şüpheli sıfatıyla hiç kimsenin ifadesinin bu zamana kadar alınmadığını bir kez daha buradan duyurmak isteriz. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın faillerin yargı önünde hesap vermeleri için ivedilikle işlem tesis etmesini talep ediyoruz. “Tahir ELÇİ’nin failleri bulunsun”, “Tahir için Adalet” etkinliğimizin 203. haftasında bir kez daha şunu vurguluyoruz: Tahir Elçi’nin failleri bulunmadan ve gereği yapılmadan bu işin peşini bırakmayacağız.”

“Çocuklar geleceğimizdir”

Çoban açıklamanın devamında, “Bildiğiniz üzere her hafta burada Tahir Elçi İnsan Hakları Kürsü’sünden insan hakları ihlallerine ilişkin kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla basın açıklaması yapıyoruz. Bu defaki etkinliğimizde Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına Dair Sözleşmenin Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda kabul edilmesinin 30. yıl dönümü vesilesiyle tüm siyasi erklere, çocuk hak ihlalleri karşısında yükümlülüklerini hatırlatmak istiyoruz. Türkiye’nin 1995 yılında kabul ettiği Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına Dair Sözleşmenin üzerinden 25 yıla yakın bir sürenin geçmiş olmasına rağmen çocuk hak ihlallerinin artarak devam ettiğini görmekteyiz” dedi.

Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi olarak çocukların uğradığı her türlü hak ihlalinin takipçisi olacaklarını belirten Çoban, “Tüm siyasi erklere, çocuk hak ihlalleri karşısında yükümlülüklerini hatırlatarak, çocuk katılımlı politikaların geliştirilmesini, her türlü ayrımcılığa sebebiyet veren çekincelerin kaldırılmasını ve barış ortamının sağlanması için gereğini yapmaya davet ediyoruz. Çocuklar geleceğimiz değil bugünümüzdür!” ifadesinde bulundu.

Editör: TE Bilişim