DİYARBAKIR - Melike Canlı'ın 4 ay birliktelik yaşadıktan sonra tehdit ve tacizlerine maruz kaldığı gerekçesiyle 10 defa polise şikayet ettiği ve 10 defa da hakkında suç duyurusunda bulunduğu Tuncay Kaltar'ın yargılandığı davanın 3’üncü duruşması görüldü. Diyarbakır 12’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada sanık Tuncay Kaltar hazır bulundu.

Tanıkların dinlenilmesi talebine ret

 Duruşmada söz alan Canlı’nın avukatlarında Elif Tirenç İpek Ulaş, tanıkların dinlenmesini talep etti. Ancak, talep açık delil olduğu gerekçesiyle reddedildi. Canlı’nın avukatlarından Semra Balyan de, Canlı’nın 6 yıldır sistematik bir şekilde tehdit edildiğini ve cinsel taciz içerikli mesajlar aldığını belirterek, sanık Kaltar’ın tutuklanmasını ve üst hadden cezalandırılmasını talep etti.

 Sanık Tuncay Kaltar ise suçlamaları reddederek, hakkında çıkan haberlerle kendisinin teşhir edildiğini savundu.

 ‘6 yıldır beni tehdit ediyor’

 Ardından konuşan Canlı ise, Kaltar’ın 6 yıldır hem kendisini hem ailesini hem de nişanlısını tehdit ettiğini belirtti. Canlı, şunları dile getirdi: “Ben 6 yıldır bu adam tarafından ölümle tehdit ediliyorum. Ailem ölümle tehdit ediliyor. Sürekli farklı numaralardan bana ve yakınlarıma ulaşıyor. Abimin adına sahte hesaplar açarak, tüm aileme benimle ilgili mesajlar gönderdi. Fotoğraflarımı sosyal medya hesaplarından paylaşarak, özel hayatımı hiçe saydı. Tutuklanmasını ve cezalandırılmasını istiyorum. Ne benim ne de ailemin can güvenliği yok.”

 Daha sonra kararını açıklayana mahkeme, Kaltar hakkında "tehdit"ten 8 ay, "cinsel taciz"den 1 yıl 6 ay, "kişinin yakınlarıyla sükununu bozmak" suçundan 8 ay olmak üzere toplam 2 yıl 10 ay hapis cezası verdi. Mahkeme, kararında “iyi hal indirimi” uygulamadı. 

 Mahkeme, Kaltar’ın tutuklanma talebini ise reddetti.

Editör: TE Bilişim