DİYARBAKIR - Yerel yönetimler yasasıyla beraber mahalle statüsüne dönüştürülen köylere Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşların ulaşım sorununu çözmek adına Diyarbakır’ın Sur İlçesine bağlı Karaçalı, Büyük Kadı, Sarıkamış, Yarınca, Derviş Hasan, Bostanpınar, Koyun Güden ve Ziyaret Köy mahallesine KR3 ve KR1 belediye otobüsleri tahsis edilmişti ancak Pandemi sürecinde yasakların gelmesiyle beraber KR3 ve KR1 seferleri iptal edildi.

Kısa bir süre önce mağduriyetlerini dile getiren vatandaşların sesini duyan olmadı. Vatandaşlar mağduriyetlerini şöyle ifade ediyorlar:

“Karaçalı, Büyük Kadı, Sarıkamış, Yarınca, Derviş Hasan, Bostanpınar, Koyun Güden ve Ziyaret Köy mahallesine pandemi sürecinden önce KR1 ve KR3 belediye otobüsleri geliyordu. Çocuklarımızın okullarına, işlerine veya merkezde ihtiyaçlarımızı toplu taşıma aracı kullanarak gidiyorduk. Ancak pandemi sürecinde yasakların başlamasıyla bu otobüsler seferleri hizmet vermemeye başladı. 1 Temmuzdan itibaren girmiş olduğumuz normalleşme sürecine rağmen halen toplu taşıma hizmeti veren otobüsler buraya gelmemektedir. Bizler defalarca sesimizi duyurmaya çalıştık. Kimse sesimizi duymuyor. Özel araçları olan vatandaşlar çocuklarını okula bırakabiliyor, işine gidebiliyor, ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Ancak özel aracı olmayan vatandaşlar ise acil bir hastalık durumunda bile şehir merkezine gelmeleri imkansız gibi. Resmi kamu kurum kuruluşlarla bir işlemimiz var ise sabahın erken saatlerinden yola çıkıp geçen araçlardan bizleri bırakmalarını rica ediyoruz. O gün şehir merkezinde işlerimizi hallettikten sonra ya aynı şekilde yo üzerine çıkıp tanıdık birilerinin geçmesini bekliyoruz veya o gece şehir merkezinde kalmak zorunda kalıyoruz” şeklinde konuştular.

Editör: TE Bilişim