Yenişehir ilçesine bağlı Hz. Rukiye Aile Destek Merkezi'nde düzenlenen kurslarda, kurslara gelemeyen yaşlılar ve Çocuk Esirgeme Kurumunda bulunan kimsesiz çocukların hayalleri de gerçekleştiriliyor.

Her fırsatta kadın ve gençlerin eğitim ve istihdamanı destek veren  Diyarbakır  Yenişehir Kaymakamı ve Yenişehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Beşikci,  “Aile ekonomisine katkı sağlamak, meslek edinmek ve sosyalleşmek isteyen kadınlarımız  için Aile Destek Merkezlerinde bir birinden farklı  kurslar düzenledik” dedi.

Beşikci, Kurslara katılamayan yaşlıların ve Çocuk Esirgeme Kurumu'nda kalan çocukların kendilerinden istedikleri hayallerini de gerçekleştirdiklerini belirterek, “Hz. Rukiye Aile Destek Merkezimizde kuaförlük, okuma - yazma, tekstil, dikiş-nakış, işaret dili ve Kur'an-ı Kerim gibi çeşitli kursları düzenlenmektedir” diye konuştu.

Öte yandan Yenişehir Belediyesi tarafından ADEM Kurslarına  gelen çocuk sahibi kursiyerlerin  çocukları da anneleri  eğitim aldıkları süre boyunca  ADEM Oyun Odalarında  psikososyal motor gelişimi ve zihinsel gelişimi desteklemek için hikâye okuma, parmak oyunları oynama, şarkı söyleme gibi etkinliklerin yanında ana sınıfı müfredatına uygun eğitimler verilmektedir.

Editör: TE Bilişim