Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilen Malazgirt Zaferi’nin 951. yılı etkinlikleri, ilçeye bağlı Çarho mevkiindeki 450 bin metrekare alan üzerinde kurulan ‘’1071 Sultan Alparslan Ahlat Otağı’’nda başladı.

Büyükşehir Belediyesi, 50 çadır ve bir han çadırı, ayrıca farklı ülkelerin büyükelçiliklerine ait 11 çadır da yer aldığı etkinlik alanında çadır ve stant açtı.

23-26 Ağustos tarihleri arasında devam edecek etkinlikler kapsamında 1071 Sultan Alparslan Otağı, okçuluk, atıcılık, atlı okçuluk, kökbörü, geleneksel oyunlar gibi birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak.

Diyarbakır’ın tarihi ve kültürü tanıtılıyor

Kentin sayısız eserlerinin başında gelen ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Diyarbakır Surları’nın tarih içindeki yaşanmışlıkları fotoğraflar ve belgelerle ziyaretçilerin beğenisine sunan Büyükşehir Belediyesi, büyüklüğüyle dünyaca meşhur ve Türk Patent Kurumu tarafından tescillenen Diyarbakır Karpuzunu ve kentin önemli simgelerinden olan Diyarbakır Güvercinlerini de ziyaretçilerle buluşturuyor.

Etkinlikte, Büyükşehir Belediyesi, içinde Diyarbakır Dergisi, tanıtım fotoğrafları albümü, turizm rehberi kitabı, şapka, anahtarlık ve broşür bulunan çantayı ziyaretçilere hediye ediyor.

Ziyaretçilere ayrıca Diyarbakır Kadayıfı ve çöreği, reyhan şerbeti, limonata ikramı yapılıyor.

Büyükşehir Belediyesi, Olgunlaşma Enstitüsü ile birlikte hazırladığı 1071 Malazgirt Sergisi’ni Ahlat Otağı’nda açtı.

Farklı malzemelerden7 yağlı boya çalışmasının yer aldığı sergide eski dönemde kullanılan miğferlerin resmedildi.

25 Ağustos’a kadar açık olacak olan Diyarbakır standına, ziyaretçiler yoğun ilgi gösteriyor.

Editör: TE Bilişim