Haber Güneş Ocağa

Güneydoğu Ekspres - Diyarbakır’da şiddetli yağmur son bir haftadır aralıklarla devam ediyor. Özellikle akşam saatlerinde şiddetlenen yağmur, yaşamı olumsuz yönde etkiliyor.

Kentin tarihi Sur İlçesi’ndeki Lalebey Mahallesi Tarancı 1. Çıkmaz Sokak’ta bulunan Erhan Sakar’a ait bir bölümü ahşap olan 3 odalı ev şiddetli yağmurun kurbanı oldu.

Eski evin oturma odası olarak kullanılan ve ahşap olan odanın tavanı şiddetli yağmura dayanamadı.

Toprak tavanı tutan çürük direklerin kırılmasıyla birlikte tavan büyük bir gürültüyle çöktü. Tavanın molozu odanın zeminini de çökerterek en alttaki bodrum kata kadar indi.

“Evde olsaydım kurtulamazdım”

Evde tek başına yaşayan ve çökme sırasında evde olmayan 40 yaşındaki Erhan Sakar, komşuların haber vermesi üzerine geldiği evinde gördüğü manzara karşısında şok oldu.

İşsiz olduğunu, tek başına yaşadığını ve evin ahşap olan büyük odasını kullandığını belirten Erhan Sakar, “Odanın tavanını tutan iki direk çürümüştü. İşsiz olduğum ve param olmadığı için değiştirememiştim. Aşırı yağışlarla birlikte toprağında yumuşamasıyla tutunamayan çürük direkler kırılmış ve tavan olduğu gibi evin zeminini de kırarak bodrum katına inmiş” dedi.

“Yetkililer yardım etsin”

Tavanın çökmesi nedeniyle odada bulunan bütün eşyalarının parçalandığını belirten Erhan Sakar, “Odadaki eşyalarımın hepsi paramparça olmuş. Bütün eşyalarım bu odadaydı. Hepsi kullanılamaz hale geldi. İyi ki çökme sırasında evde değildim. Evde olsaydım kurtulamazdım. Durumu haber verdiğim polislerde gelip fotoğraflar çekti ve tutanak tuttu. Yetkililerden evimin onarılmasını ve eşyalarımı tekrardan alabilmem için bana yardım etmelerini istiyorum. Çünkü kalabileceğim başka bir yer yok” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim