Diyarbakır’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tehdidi ile mücadele devam ediyor. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu ve bakanlıkların açıkladığı kararlar doğrultusunda belediyeler ve kurumlar tedbirler almaya devam ederken, bir sosyal duyarlılık çağrısı da AK Parti İl Kadın Kolları Başkanlığı’ndan geldi.

 

Hazırlanan videoda milletvekilleri, belediye başkanları ve vatandaşlar Türkçe, Kürtçe, Arapça  ve Zazaca “Evde Kal” mesajlarını vererek halkı alınan tedbirlere uymaya davet ediyor.

Önceki dönem Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, AK Parti milletvekilleri Ebubekir Bal ve Oya Eronat, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Çermik Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu, Hani Belediye Başkanı İbrahim Lale, AK Parti İl Başkanı Süleyman Serdar Budak, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Müzeyyen Kaya ile bazı vatandaşlar evde kalma, sosyal mesafe ve hijyen kuralları gibi tedbirlere uygun hareket edilmesi çağrısı yapıyor.

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Kürtçe olarak yaptığı konuşmasında vatandaşlardan evde kalarak ve öngörülen tüm tedbirlere uyarak sosyal izolasyonu sağlamalarını istedi.

 AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Müzeyyen Kaya, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde tüm kurum ve imkanlarıyla virüse karşı ulusal bir mücadele verdiğine dikkat çekerek Diyarbakırlı vatandaşları duyarlı olmaya davet etmek için böyle bir çalışma hazırladıklarını dile getirdi. Kaya, çalışmaya olan katkılarından dolayı milletvekillerine, belediye başkanlarına ve Bağlar Belediyesi’ne teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim