Diyarbakır Merkez Bağlar İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, geçtiğimiz yıl Büyükşehir Belediyesi ve Bağlar Belediyesi tarafından yapılan restorasyonla yenilenerek genişletilen ve çevre düzenlemesiyle konforlu açık alan alışveriş merkezi haline getirilen Sakarya Caddesi’nde esnaf ziyareti ve kaldırım işgali denetimine çıktı. Aynı bölgede bulunan camide Cuma namazını kıldıktan sonra Sakarya Caddesi’ne çıkarma yapan Beyoğlu,caddeyi baştan sona kadar gezerek esnaflarla ticari yaşamın durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Caddenin modernize edilmesinin günlük ticaret ve alışverişe oldukça olumlu etkide bulunduğunu belirten esnaflar, çeşitli konulardaki talep ve şikayetlerini de Beyoğlu’na aktardı.

Hem esnafın hem alışverişe gelen vatandaşların huzuru için bölgedeki esnaflarla ortak kararlar alarak bir düzen oluşturduklarını belirten Beyoğlu, kaldırım işgali için belirledikleri sarı çizgilere uyulmamasının görüntü kirliliği oluşturduğuna dikkat çekerek uyarılarda bulundu.

Yere çöp atılmaması için uyarılar yapan Beyoğlu, “Biz belediye olarak görevimizi yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Burada görevlendirdiğimiz ekip var. Gün boyu kontrolü sağlıyorlar. Ancak buranın düzeni sadece bizim yapacağımız denetimlerle sağlanamaz. Bu kuralları hep beraber belirleyerek düzen oluşturduk. Sarı çizgileri aşarak kimse caddeye eşya bırakmasın dedik. Görüyoruz ki bazıları buna uymuyor. O zaman da caddenin ahengi ve düzeni bozuluyor. Yere çöpler atılıyor. Bunu yapmaya kimsenin hakkı yok. Hep beraber bu güzel caddeye ve düzene sahip çıkalım” dedi.

Editör: TE Bilişim