DİYARBAKIR – Gelecek Partisi Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, kısa süre önce kurulan partilerinin 1. Olağan Genel Kurulu’nu 1 Kasım’da yapacağını belirterek, “Partimizin kurucuları Türkiye mozaiğini yansıtıyor” dedi.

Gelecek Partisi Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, parti binasında basın toplantısı düzenledi. Altaç, insan onurunu korumayı ve yüceltmeyi siyasetin temel ilkesi yapan partilerinin aşılmaz denilen en büyük engeli, 1 Kasım Pazar günü yapacakları 1. Olağan Kongresi ile geride bırakacağını söyledi.

Özellikle iktidar çevrelerinin parti ‘kursalar dahi örgütlenemezler, çalışacak üye bulamazlar’ söyleminin gelinen noktada boşa çıkartıldığını anlatan Altaç, şöyle konuştu:

“Parti kuramayacağımızı söylediler. Ancak biz bugün 70 ilimizde teşkilatlarımızı oluşturduk. 243 ilçenin kongresini tamamlayarak, 44 ilin il kongresini gerçekleştirdik. Dünyada ve ülkemizde seyreden salgınının olumsuz etkileri ve alınan önlemlerin etkisine rağmen, her türlü baskı tehdit ile dolaylı dolaysız baskılara rağmen, büyük kongre yapma koşullarını tamamladık. 1. Olağan Genel Kongremizi 1 Kasım 2020 Pazar günü saat 10.00 da Ankara Anka Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştireceğiz. Anadolu’dan esen rüzgara baktığımızda, teşkilatlanma çalışmalarında partimize katılan on binlerin, çok kısa zamanda yüz binlere ve inşallah çok yakın bir zamanda milyonlara ulaşacağının haklı umudunu taşıyoruz.”

“Ülkenin başına dördüncü y’yi musallat ettiler”

İktidarın yoksulluk, yolsuzluk ve yasakları önleme iddiasıyla siyaset sahnesine çıktığını hatırlatan Altaç, “Geçen zamana baktığımızda iktidar tüm bunları unuttu. Unutmakla kalmayıp yolsuzluk, yoksulluk ve yasakları doğuran, besleyen, yeşerten bir yapıya dönüşmüştür. 3 Y ile mücadele etmek için yola çıkanlar, bu mücadeleyi unutup ülkenin başına dördüncü bir Y’yi de musallat etmişlerdir. Dördüncü Y ile milletin gözünün içine baka baka kolaylıkla yalan söyleyerek, ekonomik verileri çarpıtarak, millet fakru zaruret içerisindeyken uçuyoruz yalanları ile milleti kandırmaya teşebbüs etmektedirler. Anadolu’yu karış karış dolaştığımızda aziz milletimiz derin ekonomik darlıktan yaygın işsizlikten, eş dost hısım akraba ayrımcılığından, ötekileştirici nefret dilinden ve yaygın korku ikliminden duydukları kızgınlığı, kırgınlığı açıkça dile getirmektedirler. Gördüğümüz odur ki derin bir dip dalga oluşmaktadır.

Hukuki sürecin gerektirdiği şartları yerine getirerek 1. Olağan Genel Kongresi’ni yapmaya hak kazanan Gelecek Partisi, bu zor zamanlarda milletimiz adına her türlü sorunu dile getirecek, tüm meseleleri konuşacaktır. Oluşturulan korku duvarlarını yıkarak, ülkemizin içerisine girdiği kısır döngüye ‘dur’ diyecek ve milletimizin hayallerinin yok edilmesine karşı duracağız. Milletimizin gerçek gündeminin yani işinin, aşının, onurunun takipçisi olacağız. Ülke sathında oluşmakta olduğunu gözlediğimiz derin dip dalganın lideri olarak, aziz milletimizi güvenli bir limana eriştiren amiral gemisi olacağız. Kimse ümitsiz olmasın. Kimse karamsarlığa kapılmasın. Partimiz ülkemizi temel hak ve özgürlüklerin korunduğu demokrat, adil, özgürlükçü müreffeh bir seviyeye taşıyacaktır. Gelecek senin, Gelecek Türkiye’nin mesajını vereceğimiz kongremizin ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyor, tüm haklımıza güvenli, güçlü, adaletli bir gelecek vaat ediyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim