Amed Sağlık Platformu, Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü'nün pandemi döneminde suya ikinci kez zam yapmasına Diyarbakır Tabip Odası binasında yaptığı açıklamayla tepki gösterdi. Platform üyesi çok sayıda sağlık emekçisinin katıldığı toplantıda açıklamayı Diyarbakır Tabip Odası Genel Sekreteri Mustafa Mesut Kaya yaptı.

DİSKİ tarafından Bu yılın Ocak ayından bu yana suya iki kez zam yapıldığını dile getiren Kaya, işsizliğin, yoksulluğun ve hayat pahalılığının arttığı bir dönemde elektrik ve doğalgazın ardından suya zam yapılmasını eleştirdi. Kaya, “Su zammını geri çekin” dedi.

 Kaya, "Bereketli Hilal’de yer alan Mezopotamya’da bu kadar su kaynağı ve son yıllarda sayısı artan barajlar olmasına rağmen hizmet sunumu konumunda olan belediye, ticari bir şirket gibi davranarak insanların suya erişim hakkını yaptığı astronomik zamlarla engellemektedir. Yapılan bu zamlar sosyal devlet anlayışına da uymamaktadır. Çünkü suya ulaşımda halkın ekonomik koşulları baz alınarak ücret oranları belirlenmelidir" iddiasında bulundu.

Pandemi döneminde hijyenin önemine vurgu yapan Kaya, zam kararlarının insan sağlığını tehlikeye atacağı uyarısında bulundu. Kaya, "DİSKİ’nin derhal bu kararı iptal etmesi, ücret indirimine gitmesi ve faturalarını ödeyemeyen vatandaşlara kolaylık sağlaması gerekmektedir. Böyle olağanüstü bir süreçte hijyen için elzem olan şebeke suyu ücretsiz verilmelidir" çağrısında bulundu.

Editör: TE Bilişim