Diyarbakır’ın Silvan ilçesine bağlı Mescid Mahallesi 302 Nolu Sokak’ta elektrik kesintisi nedeniyle mahalleli geceyi karanlıkta geçiriyor. Elektrik kesintilerin yaşandığı mahallede yaşayan yurttaşlar arazının giderilmesi için Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ)’ı defalarca aramalarına rağmen yetkililerden herhangi bir dönüş yapılmadığını belirtti.

Elektrikleri kesilen mahalle Muhtarı Şaban Paslı, “Mescid mahallesi 302 nolu Sokak’ta yaklaşık 17 hanenin evlerinde elektrik var ama evlerin akımı yok. Evlerin prizlerinden dolayı yangın riski var. Bu nedenle yurttaşlar olabilecek herhangi bir yangına karşı elektrik sayaçlarındaki tüm şartelleri indirdi. Üç defa DEDAŞ’ı aramalarına rağmen bize ihbar gelmedi denilerek arıza ile ilgilenmediler. Mahallede 17 hane bu akşam karanlıkta yaşıyor. Hiçbir yetkiliyi bulamıyoruz. DEDAŞ sürekli bizleri mağdur ediyor. Mahalleli karanlıkta kalıyor. Kime gideceğimizi şaşırdık. DEDAŞ amiri telefonlarımıza cevap vermiyor. Biz yetkilileri göreve çağırıyoruz, sorumluluklarını yerine getirsinler” dedi.

Yangın riskinden kaynaklı beyaz eşyalarının yanma riski taşıdığına dikkati çeken Paslı, “Bu insanların başına gelebilecek bir zarardan DEDAŞ sorumludur. Bu sorunu derhal bu akşam çözmelerini talep ediyoruz” sözleriyle tepki gösterdi. (M.A)

Editör: TE Bilişim