Son olarak Direkhane bölgesindeki asfaltlama çalışmalarını tamamlayan Bağlar Belediyesi, yaklaşık 20 yıl sonra 45 bin nüfuslü Mevlana Halit Mahallesi,20 bin nüfuslü Selahattin Eyyubi Mahallesi’ni asfalt ile hizmeti ile tanıştırarak Bağcılar Mahallesi’ndeki bir çok cadde ve sokağı bayramdan önce asfaltlayarak vatandaşların hizmetine sunmuştu.

Önce yol yapıldı, sonra asfalta başlandı

Bayramdan hemen sonra ise sanayici ve iş insanlarının kullandığı Bağcılar Mahallesi’ndeki Mega Sanayi Sitesi’nin asfaltlama çalışmalarına başlandı. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri önce caddenin alt temel ve temel bakımını gerçekleştirerek yolu nizami hale getirdi, daha sonra ise belediyenin bazalt taşından üretmiş olduğu sıcak asfalt ile asfalt döşeme çalışmalarının startını verdi.

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, büyük önem verdiği yol yapım, bakım ve asfaltlama çalışmalarını yakından takip ederek zaman zaman incelemelerde bulunuyor, hem bilgi alıyor hem ekiplere talimatlar veriyor.

Esnaflar ve sanayiciler, durumdan çok memnun

 Bağlar Belediyesi’nin yıllar sonra bu bölgede başlatmış olduğu yol yapım, bakım ve asfaltlama hizmetleri çevredeki esnaflar, sanayiciler ve iş insanlarının takdirini topladı. Vatandaşlar, Başkan Beyoğlu ve belediye ekiplerine teşekkürlerini ifade ederek memnuniyetlerini dile getirdi.

Başkan Beyoğlu, “Allah, bize bazalt taşından kendi asfaltımızı üretme ve bununla milletimize hizmet etme imkanı verdi. Tüm Diyarbakır’a yetecek kadar asfaltımız var. Hamd olsun istediğimiz kadar üretebiliyoruz. Hedefimiz asfaltsız yer bırakmamaktır. Sanayici ve iş insanlarımız için çok önemli olan Mega Sanayi Sitemizi asfaltlamaya başladık. En kısa zamanda hizmete hazır hale getireceğiz” dedi.

Editör: TE Bilişim