DİYARBAKIR - "Savunma yürüyor" sloganıyla Ankara'ya yürüyen Diyarbakır, Şanlıurfa, Van ve Mardin baro başkanları, eşit, özgür, adaletin, insan haklarının, evrensel hukukun olduğu bir ülke için mücadele ettiklerini söyledi.

Baroların seçim sistemi, yapısı ve avukatlık kanununda yapılmak istenen değişiklik yasa tasarısının önümüzdeki hafta meclis gündemine getirilmesi bekleniyor. 17 Haziran’da ortak bir açıklama yapan barolar, tasarının çekilmemesi durumunda protesto haklarını kullanacaklarını ifade etmişlerdi. 41 kentin baro başkanı 19 Haziran'da Ankara'ya doğru yürüyüşe başladı. Yürüyüş bugün Ankara'da tamamlanacak.

Yürüyüşün 2'inci gününde Şanlıurfa’da birleşen Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır ve Van baro başkanları, yürüyüşleriyle ilgili açıklama yaptı.

Diyarbakır Baro Başkanı Cihan Aydın, başlattıkları yürüyüşün; adalet, hukukun üstünlüğü, özgürlük ve eşitlik temelinde olduğunu belirtti. Meslektaşlarına ve tüm herkese eşit koşullarda yaşayabilecekleri bir ülke, yargının tarafsızlığına güvenebilecekleri, savunmanın ve avukatın özgür olacağı bir gelecek için yola çıktıklarını söyleyen Aydın, "Hükümet yetkilileriyle yürüttüğümüz görüşmelerde bir sonuç çıkmadı. Biz de Ankara’ya yürümeye karar verdik. 40 baro başkanımız ile yürüyüş başlattık ve Pazartesi Ankara’da olacağız. Amacımız avukatlık yasasındaki değişikliğin geri çekilmesi. Yine tüm yurttaşlar için hak, hukuk, adalet çağrımız var. Çünkü eğer avukatlar baskı altındaysa, barolara yönelik tehdit varsa, bütün yurttaşlar tehdit altındadır” dedi.

Editör: TE Bilişim