Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98. yıldönümü  nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

“30 Ağustos Zafer Bayramımızın 98. yıldönümü kutlu olsun” diyen Karaloğlu, “Milletimizin 1071'de Malazgirt’te başlayan şanlı yürüyüşü, 30 Ağustos 1922'de yeni bir boyut kazanmış, Dumlupınar'da kazanılan zaferle Cumhuriyetimizin de temeli atılmıştır” dedi.

Karaloğlu mesajı şöyle:

“26 Ağustos 1922 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkomutanlığında başlayan Büyük Taarruz, milletimizin canı pahasına verdiği mücadeleyle birlikte Dumlupınar’da zaferle son bulmuştur.

Tarihten silinmek istenen milletimiz, 30 Ağustos’ta ne pahasına olursa olsun bağımsızlığından taviz vermeyeceğini tüm dünyaya göstermiş, Büyük Zafer’le birlikte Türkiye Cumhuriyeti’nin de müjdesini vermiştir.

Geçmişimizdeki tüm zaferler gibi 30 Ağustos’un da en büyük mimarı, vatan uğruna gözünü kırpmadan hayatını feda eden aziz şehitlerimiz. Vatan ve bayrak sevgisi bize bıraktıkları en değerli miras. Milletçe bir olacağız, beraber olacağız, “Bağımsızlık bizim karakterimizdir” şiarıyla ecdadımızdan kalan mirasa sahip çıkacağız.

Büyük Zafer’in 98. Yıldönümü vesilesiyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, gazilerimizi minnetle yad ediyorum.

30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.”

Editör: TE Bilişim