Diyarbakır’ın Merkez Bağlar ile Yenişehir Belediyesi zabıta ve gıda kontrol ekipleri, vatandaşların yeni yıla daha rahat girmesi için fiyat ve hijyen denetimi gerçekleştirdi.

AK Partili Diyarbakır Bağlar Belediyesi zabıta ve gıda kontrol ekipleri, yeni yıl öncesinde ilçe genelinde tarama yaparak fiyat ve hijyen denetimi gerçekleştirdi. Eğlence mekanlarının mutfaklarına giren ekipler, işletme yöneticilerine uyarılarda bulunarak kuralları ihlal eden bazı işletmeler hakkında tutanak tuttu.

Ticaret Müdürlüğü ekiplerinin de katıldığı denetimlerde gıda ürünlerini satan işletmeler, şikayet konusu olan stokçuluk ve fahiş fiyatlar üzerinden uyarıldı. Diyarbakır’da yeni yıla saatler kala Bağlar Belediyesi, ilçe genelinde denetimleri artırdı. Zabıta ve Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Ticaret Müdürlüğü temsilcilerinin katılımıyla ilçenin farklı bölgelerine yayılarak ani baskınlarla denetimler gerçekleştirdi. Yılbaşı olması nedeniyle ağırlıklı olarak eğlence mekanlarına giderek tespit edilen eksiklerle ilgili tutanak tutan ekipler, mutfaklarda hijyen kontrolü yaparak kural ihlalinde bulunan işletmelerin yöneticilerini uyardı.

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun talimatıyla artırılan denetimlerde, son dönemlerde vatandaşın yoğun şikayetlerine neden olan fiyat artışları ve stokçuluk da öne çıktı. Gıda ürünlerinin üretildiği ve satıldığı işletmelerde fahiş fiyatlarla ilgili inceleme yapan ekipler, vatandaşı mağdur eden uygulamalara karşı uyarılarda bulundu. Zabıta ekipleri, halkın yoğun ilgi gösterdiği semt pazarlarında da genel kurallarla ilgili denetimler gerçekleştirdi. Ne esnafın ne vatandaşın mağdur edilmesini istemediklerine dikkat çeken Başkan Beyoğlu, “Bu denetimlerdeki amacımız insanlarımızın sağlıklı ve huzurlu koşullarda yaşamasına imkan tanımaktır. Kurallara riayet eden esnafımıza teşekkür ediyor, kuralları ihlal edenleri de sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz” dedi.

Yenişehir'de yeni yıl alarmı

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi de, yeni yıl kutlamaları öncesinde vatandaşların alışveriş için yoğun olarak kullandığı işletmelere yönelik denetim yaptı.

Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci’nin talimatları ile Yenişehir Belediyesi zabıta ekipleri ilçede yeni yıl kutlamaları öncesinde vatandaşların alışveriş için yoğun olarak kullandığı işletmelere yönelik fahiş fiyat ile ürünlerdeki son kullanım tarihlerini denetledi.

Zabıta ekiplerinin sabahın erken saatlerinde başlayan denetimlerinde,işletmelerde başta fahiş fiyat ve stokçuluk olmak üzere gıda güvenliği, hijyen ve bandrol kontrolü gerçekleştirildi.

İlçe genelindeki; market, manav, pastane, fırın ve kuruyemişçilerde güvenilir gıda ürünlerinin kontrollerinin gün boyunca aralıksız bir şekil sürdürüleceğini belirten Beşikci, kurallara uymayan işletmeler için yasal işlem yapılacağı uyarısında bulundu.

Beşikci, "Zabıta ekiplerimiz işletmelerimizde başta fahiş fiyat kontrolü olmak üzere hijyen belgesi, iş yeri açma izin belgesi, yangın tüpü, çalışanların bone-önlük kullanımı ve genel kılık-kıyafete uygunluk kriterlerini de karşılayıp karşılamadığını tek tek kontrol etmektedirler. Vatandaşlarımızın yeni yıl alışverişlerini güvenli ve sağlıklı ortamlarda yapabilmesi için bu denetimlerimizi gün boyu gerçekleştireceğiz. İlçemizde hem vatandaşlarımızın hem de esnaflarımızın hakkını korumak için çalışmalarımızı aralıksız bir şekilde yürüteceğiz’’ şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim