Eski Bağlar bölgesinde bulunan 5 Nisan Mahallesi’nin nüfusu 2007 yılında 64 bin 538 kişi iken bu oran 2021 yılı TÜİK verilerine göre 47 bin 725 kişiye düştü. Bu düşüşün en büyük nedeni ise mahalle muhtarı Mehmet Karahan’a göre çarpık kentleşmenin hakim olduğu bölgeden yeni semtlere doğru yaşanan göçler. Buna rağmen 5 Nisan Mahallesi, Diyarbakır’ın taşra ilçelerinden Dicle, Kulp, Hani,Kocaköy,Lice,Eğil ve Çüngüş’ten büyük. Nüfus yoğunluğunun fazla olduğu mahalle Türkiye’de ise 250 ilçeden daha büyük olmasıyla dikkat çekiyor.

5 Nisan Mahalle Muhtarı Mehmet Karahan, belediyenin gerçekleştirdiği sokak yenileme ve üst yapı hizmetlerinden memnun olduklarını, dar gelirli vatandaş sayısı fazla olduğu için en büyük sıkıntıyı sosyal yardımlar konusunda yaşadıklarını dile getirdi.

Muhtar Karahan,”Hüseyin başkanımızdan memnunuz. Sorunlarla ilgili her hangi bir ihbar aldığımızda kendisine ulaştırıyoruz, kendisi de anında müdahale ediyor. Sosyal yardımlarla ilgili olarak gerekli özveriyi gösteriyor. Gelir seviyesi düşük aile sayısı bizde çok fazla, tabi ki başkanın  hepsine yetişmesi mümkün değil. Ancak elinden geleni yaptığına ben muhtar  olarak şahidim. Ben de muhtar olarak sosyal yardımlar konusunda zorlanıyorum. Muhtarlık bürosu her gün dolup taşıyor.

Belediyenin performansını değerlendiren bölgedeki esnaflardan Mehmet Sait Yüksel , “Belediyenin çalışmalarını iyi değerlendiriyoruz. Allah eksikliğini vermesin. Biz memnunuz, Allah da memnun olur inşallah. Belediye Başkanımız her gün halkın içerisinde. Temennimiz ve isteğimiz, bu şekilde devam etmesidir.” ifadelerini kullanarak görüşlerini dile getirdi.

Gördükleri eksikleri belediyeye iletme konusunda bir sorun yaşamadıklarını belirten esnaf  Mustafa Kılıç,”Bir vatandaş  ve esnaf olarak belediyenin hizmetlerinden memnunum” dedi.

Editör: TE Bilişim