Haber / Fuat Bulut

Diyarbakır Merkez Bağlar İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Güneydoğu ekspres Gazetesini ziyaret ederek, Yazıişleri Müdürümüz Nermin Zengin’e tarafsız ve bağımsız yayın için teşekkür etti.

Ziyarette Bağlar’da hayata geçirdikleri projelere ilişkin bilgi veren Bağlar Belediye Başkanı Beyoğlu, 600 bin ton sıcak asfalt ürettiklerini, cadde, sokak ve köy yollarını yenilediklerini söyledi. Konuşmasında Kaynartepe Mahallesi’nde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarına değinen Beyoğlu, “Proje 54 bin metrekarelik bir alanı kapsıyor. Bu bölgede bin 400 civarında yapımız var. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri iki aydır burada hak sahipleri ile birebir görüşmeler yapıyor. Şu an 100’ün üzerinde aile ile anlaşma yapılıp paralarının büyük bir bölümü ödendi. Yıl sonuna kadar bütün hak sahiplerinin paralarını verip hızlı bir şekilde tahliyeleri yapıp, Mart 2022’de yıkımlara başlamayı hedefliyoruz. Evlere biçilen değer normalin üstünde tutuluyor. Örneğin 100 bin TL’lik eve 150-160 bin değer biçiliyor. İşyerlerinde ufak tefek sıkıntılar var onlar da çözülecektir” diye konuştu. 

“BAĞLAR’DA MODERN BİR ŞEHİR İNŞA EDECEĞİZ”

Kentsel dönüşümle birlikte yeni yapıların zemin+5 olarak inşa edileceğini, doğalgaz, sosyal alanlar, okul ve sağlık ocağı gibi yapıların da yapılacağını anlatan Beyoğlu, “Bağlar modern bir şehir olacak. Modern bir Bağlar inşa edeceğiz” dedi.

“UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE BAŞARI ELDE EDİLDİ”

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nün madde bağımlılığı ve uyuşturucuya karşı mücadelede Bağlar’ı pilot bölge seçtiğini anlatan Beyoğlu, “20 günde suç oranı sıfıra düştü. Madde bağımlılığı azaldı. Şu an Bağlar’a huzur geldi. Bu uygulama geçici olmamalı. Emniyetimize destek veriyoruz. Halka saygılı bir şekilde madde bağımlılarına göz açtırılmıyor. Bağlar, eski Bağlar olmayacak. Bağlar’da artık terör olmayacak. Huzur olacak. Madde bağımlıları olmayacak” diye konuştu.

 “BAĞCILAR’A 200 YENİ SEMT PAZARI YAPILACAK”

Bağlar Belediye Başkanı Beyoğlu, Bağcılar Mahallesi’ndeki semt pazarı sıkıntısına ilişkin sorumuz üzerine Belediye Meclisi olarak yeni kararlar aldıklarını söyledi. Beyoğlu, şunları kaydetti:

“Bağcılar büyüdü. 135 bin nüfusuyla Türkiye’nin en büyük nüfusuna sahip bir mahalle. Hatta bazı kentlerden daha fazla nüfusuna sahip. Şu anki pazarlar yetersiz kalıyor. Son aldığımız kararla semt pazarlarını artıracağız. 200 olan Pazar sayısını 400’e çıkarıyoruz. Yine kadınlar ağırlıkta olacak Pazar satıcıları. Her sitemizin yanına pazar alanları kuracağız.”

“BAĞLAR’IN YOKSULLUĞUNA ÇARE OLMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Diyarbakır’ın en yoksul ve işsizliğin çok olduğu ilçelerinden birinin Bağlar olduğunu dile getiren Beyoğlu, “Bağlar, Türkiye’de örneği olmayan bir yer. Dar sokakları, eski yapıların bulunduğu, dezavantajlı insanlarımızın olduğu bir bölge. Eski Bağlar’da 250 binin üzerinde nüfus var ve bunların yüzde 70’inden fazlası sosyal yardımlaşmadan talepte bulunan kesim. Elbette bunu çözmek kolay değil. Belediye olarak ev ev sokak sokak dolaşıyoruz. Mağdur insanlarımızı gördüğümüzde belediye olarak sıkıntılarını gidermeye çalışıyoruz. Ama herkese yetecek kadar gücümüz yok. İyi niyetimizle elimizdeki imkanları seferber ederek yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yoksul ve bir o kadar kadirşinas bir halk. Biz onlara ne yapsak azdır. Biz her şartta insanlarımızın yanında olmalıyız. Birbirimize sahip çıkarsak bu sorunları da aşarız inşallah. Kentte çok işsizlik var ama bunu gidermek için de adımlar atılıyor. Yeni OSB alanları yaratılıyor. Tekstilkent gelecek sene tam olarak faaliyete geçecek. Kentsel dönüşümle birlikte iş imkanları artacak ve inşallah çözüm olacaktır.”

Editör: TE Bilişim