UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu altıncı maçında Paris Saint Germain ile Başakşehir arasında Fransa'da oynanan maçın 4. hakemi Constantin Sebastian Coltescu'nun, Teknik Direktör Okan Buruk'un yardımcısı Pierre Webo'ya ırkçı söylemlerde bulunmasının ardından sahadan çekilen turuncu-lacivertlilere bakanlardan destek geldi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, yaşanan ırkçılık olayına ilişkin sosyal medya hesabından, "Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Medipol Başakşehir'in antrenörüne karşı sergilenen nefret suçunu şiddetle kınıyorum. Irkçılığın her türlüsü ayaklarımızın altındadır" dedi.

"Yanınızdayız"

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Webo'ya yapılan ırkçı söylemlere tepkisini, "Irkçılığa Hayır. Yanınızdayız" sözleriyle aktardı.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan mesajında, "Sahadaki dostça rekabete insanlık suçu olan ırkçılığı karıştırmak çok ama çok yanlış. Başakşehir Futbol Kulübü’nün onurlu duruşunu destekliyorum" ifadelerini kullandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da ırkçılığın sahalardan temizlemenin bir insanlık görevi olduğunu belirterek, "İnsanlık onuruna yakışır bir tavır sergileyen temsilcimiz Başakşehir'in arkasındayız" şeklinde konuştu.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise İngilizce olarak "Irkçılığa hayır" etiketiyle, "Irkçılık insanlığa karşı işlenen bir suçtur. Irkçılığa dur de" paylaşımını yaptı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Başakşehir'in paylaşımını alıntılayarak, "Irkçılığa hayır. Irkçılığa dur de" açıklamasını yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da turuncu-lacivertlilere destek veren bakanlardandı. Koca, "Sonucu ne olursa olsun bu onurlu duruşu sergilemek gerekir. Tebrikler asil duruşlu Başakşehir" dedi.

Zehra Zümrüt Selçuk: Irkçılık bir hastalıktır"

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Irkçılık bir hastalıktır" değerlendirmesini yaparak Medipol Başakşehir'in yanında olduğunu vurguladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da "Irkçılığa hayır" ifadesiyle yaşanan olayı kınayarak, Başakşehir'e destekte bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ise paylaşımında şu mesaja yer verdi:

"Spor müsabakaları insanlığı birleştirici bir özelliğe sahiptir. Duygusu da motivasyonu da farklılıklardan değil bu birlikten gelir. Irkçı ifadeleri hayatın hiçbir alanında kabul etmiyoruz." (İHA)

Editör: TE Bilişim