Haber Bekir Güneş 

Güneydoğu Ekspres - Diyarbakır Baro Başkanı Cihan Aydın ve Diyarbakır Barosu yönetimi ile avukatlar adli yıl dolayısıyla ortak açıklama yaptı.

Türkiye yargısının derin bir krizin içinde olduğunu söyleyen Aydın, "Tarafsızlık ve bağımsızlığını yitiren, yargıç güvencesi konusunda ağır yaralar alan yargının, bu duruma karşı bir tepki geliştirmemesi, adeta boyun eğmesi, kısa vadede bu sorunu aşamayacağımızı göstermektedir. Yargı, memleketin sorunlarını çözmek bir yana, kendisi sorunun bir parçası haline gelmiştir. Türkiye yargısının en kronik sorunu, iktidar bloğu ile zihinsel ve fiziksel yakınlığıdır. Yargı, yürütme karşısında zihinsel ve fiziksel özerkliğini sağlamadığı, en azından bunun çabasını göstermediği sürece bu kaostan kurtulma şansını da bulamayacaktır. Yargıyı özgürleştirmeden, bağımsızlığını ve tarafsızlığını sağlamadan memlekete ne demokrasi getirebilirsiniz, ne de refah.  Bu nedenlerle yürütmeyi, yargı üzerindeki etkisini ve baskısını kaldırmaya çağırıyoruz" dedi.

"Bildiklerimi açıklarsam bazıları insan yüzüne çıkamaz diyen Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na da çağrıda bulunan Aydın, "Tam da bu noktada eski Baro Başkanımız Tahir Elçi’nin öldürülmesinin üzerinden 3 yıl 9 ay ve 5 gün geçmesine rağmen, cinayet ile ilgili ortada bir şüpheli dahi olmadığını üzülerek belirtmek isteriz. Baromuzun kendi imkanlarıyla soruşturma makamına sunduğu bilirkişi raporlarına rağmen, bu dosyadaki cezasızlık politikası aynen devam etmektedir. Burada bir kez daha o dönemin politik aktörlerine sesleniyoruz, sözünüzü tutun ve Tahir Elçi’nin faillerini yargı önüne çıkarın. Dönemin Başbakanı Sayın Ahmet Davutoğlu’na da sesleniyoruz. Bu cinayete ve diğer insan hakları ihlallerine ilişkin bildiklerinizi yargıyla ve kamuoyuyla paylaşın." diye konuştu.

Editör: TE Bilişim