HABER MERKEZİ

Basın İlan Kurumu (BİK) ve Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) işbirliğiyle bölge basınının temsilcilerine yönelik olarak düzenlenen “Basın İşletmelerinde Bilgi Güvenliği ve Siber Güvenlik Bilinçlendirme Eğitimi” başladı.

Basın İlan Kurumu Diyarbakır Şubesi tarafından organize edilen “Basın İşletmelerinde Bilgi Güvenliği ve Siber Güvenlik Bilinçlendirme Eğitimi” 22 Haziran 2021 tarihinde, BİK Genel Müdürü Rıdvan Duran’ın katılımıyla Mardin’de başladı.

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) 2020 Teknik Destek Programı kapsamında desteklenen programa Mardin ve Şırnak illerinde yayın yapan resmi ilan ve reklam yayınlama hakkı bulunan gazetelerin temsilci ve çalışanları katılıyor.

BİK Kurumsal İletişim Danışmanı Cihat Zafer Demirel tarafından verilen eğitim ile bilgi güvenliği, siber güvenlik konularında basın işletmelerinin farkındalıklarının ve bu konularda niteliklerinin artırılması hedefleniyor.

Eğitimin katılımcılarına, 24 Haziran Perşembe günü sertifikaları verilecek ve törenin ardından Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran bölge basınıyla bir araya gelecek.

Batman, Bingöl, Diyarbakır, Mardin, Muş, Siirt ve Şırnak illerinin basın temsilcilerinin yer alacağı buluşmada yerel basının durumu konuşulacak. Özellikle uzun zamandır devam eden salgın nedeniyle zor durumda bulunan basın işletmelerinin öneri ve görüşlerini aktaracakları toplantıda Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Duran’ın yanı sıra kurumun farklı düzeydeki temsilcileri de yer alacak.

Editör: TE Bilişim