Bağlar Fatih Mahallesi'nde, kadın ve erkek 32 öğrencinin katılımıyla faaliyet gösteren Halı Dokumacılık ve Görsel Sanatlar Kursu, mesleki eğitim vermenin yanı sıra bölge halkının istihdam ve ekonomik hayata atılarak kendi ayakları üzerinde durmasına imkan sağlıyor.

Bir çok dokumacılık branşında çalışmaların yapıldığı kursa katılanlara sürecin sonunda belge ve diploma veriliyor.

Kurs hocası Selvihan Taş, kurs sayesinde çocukların ve gençlerin olası kötü alışkanlıklara buluşmasının önüne de geçtiklerini söyledi.

Başkan Beyoğlu'na Teşekkür Ziyareti

Kursiyer öğrenciler, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'na ziyarette bulunarak verdiği destekler nedeniyle teşekkür etti.

13 yıllık kurs hocası olduğunu belirten Selvihan Taş,"Kursumuz Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü ve Halk Eğitim İlçe Müdürlüğü'ne bağlı olarak hizmet ediyor. Bağlar Belediye Başkanımız Hüseyin Beyoğlu bize çok destek oluyor. Sayın Beyoğlu'na ve yine bize destek olan AK Parti Bağlar İlçe Başkanı Ahmet Maruf Demir'e teşekkür ediyoruz. Her yaştan insan burada eğitim alarak iş hayatına atılarak kendi ayakları üzerinde duruyor. Çocuklarınızı buraya tespit ve teşvik ederek kötü alışkanlıklara bulaşmalarının da önüne geçiyoruz." dedi.

Temel gayelerinin Bağlar'daki gençlerin ekonomik özgürlüklerini elde etmelerinin önünü açmak olduğunu ifade eden Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu,"Bir insanın bile geleceğini kurtarmasına vesile olursak çok mutlu oluruz. Devletimiz ve hükümetimiz bu konuda Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde milletimizin önüne açacak her türlü irade ve desteği ortaya koymaktadır. Biz de belediye olarak tüm imkanlarımızla milletimizin emrindeyiz." diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Editör: TE Bilişim