Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 31 Temmuz'da başlayacak olan Kurban Bayramı öncesinde kentte yürütülecek çalışmaların hazırlık planlamalarını tamamlayarak ilgili birimlerin ve ilçe belediyelerin görev dağılımlarını yaptı.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, kurban kesim yerlerinde koronavirüs tedbirleri kapsamında alanları sürekli dezenfekte ederek ateş ölçümleri yapacak ve vatandaşların maskesiz girişlere izin vermeyecek.

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, kurban kesim alanlarında veteriner hekim görevlendirecek ve olası kurbanlıkların kaçmaları durumunda Kurban Yakalama Ekipleri oluşturacak. Kurban kesim yerlerinde dezenfeksiyon çalışması yanında karasinek ile sivrisineklere karşı ilaçlama yapacak.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, Kurban Bayramı’nda satış ve kesim alanlarındaki her türlü atıkların bertarafını sağlayacak. Kurban satış ve kesim yerlerine çöp konteyneri, gerekli durumda çöp poşetleri bırakacak ve alanın genel temizliğini yapacak. Bayram tatili boyunca görevlendirilecek ekipler, kentte mezarlıklar ve ana arterlerde temizlik çalışmaları yürütecek.

Bayram süresince ekipler görevlendirecek,

Ekipler, hayvan satış ve kesim yerleri dışında yapılacak işlemlerin önlenmesi için çalışma yürütecek. Mezarlıklar önünde seyyar satıcı ve dilencilere karşı tedbir alacak. Mezarlık ziyaretleri esnasında oluşacak trafik sıkışıklığının önüne geçmek için trafik zabıtası görevlendirilecek.

Ulaşım Daire Başkanlığı, arife günü ve bayram namazından sonra yurttaşların mezarlıklara ziyaretlerini göz önünde bulundurarak araç ringleri oluşturacak. Ayrıca vatandaşların kurban satış ve kesim yerlerine ulaşması için adres gösterecek ekipler görevlendirilecek.

İtfaiye Daire Başkanlığı, ihtiyaç duyulması halinde kurban kesim ve satış alanlarının temizliği için arasöz araçlarını görevlendirecek. Yürütülecek temizlik çalışmalarında Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, alanlarda takviye su tankerleri bulunduracak.

DİSKİ Genel Müdürlüğü, kurban satış ve kesim yerlerinin altyapı sorununu giderecek. Fen İşleri İle Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı ise oluşacak veya ihtiyaç duyulması halinde alanlarda üst yapı çalışmaları yürütecek. İlçe belediyeleri, belirlenen tüm görev alanlarında Büyükşehir Belediyesi ekiplerine destek amacıyla personel görevlendirmesi yapacak.

Editör: TE Bilişim