Haber Ahin Güneş

Güneydoğu Ekspres - Açıklamada bulunan Eyüp Gültekin isimli vatandaş, Şanlıurfa merkezde yer alan tarihi ve kadim Bediüzzaman kabristanlığında, bazı kimselere mezar yerlerinin usulsüz şekilde satıldığı, satılan bu mezarların çoğunda defin yapılmadığını, hayali isimler yazıldığını söyledi.

Eyüp Gültekin isimli vatandaş, Bediüzzaman Aile Mezarlığında bulunan yakınlarına ait mezarların hemen yanında ve mezarlık içerisinde başka yerlerde de tespit ettiğini söylediği içi boş para karşılığında yasal olmayan şekilde satılan mezarların fotoğraflarını paylaştı.

Gültekin, konu ile ilgili Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne dilekçe ile başvurduğunu ancak, kendisine halen bir cevap verilmediğini, söz konusu rantın milyon lira seviyesinde olduğunu iddia etti.

Gültekin yaptığı açıklamada:

“Amcam Osman Avni Gültekin 2009 yılında vefat etti. Halam Saadet GERGERLİ 2013 yılında vefat etti. Babam Ahmet Şemsettin Gültekin 2015 yılında vefat etti. Babamın vefatından sonra çekilmiş olan paylaştığım 2 resimden de anlaşılacağı gibi babam ve amcamın ayaklarının dibinde daha önceden mezar bulunmamakta. Ama resimlerde göründüğü üzere 14.10.2000 ölüm tarihli mezarlıkta 5 adet mezar bulunmakta bu 5 adet mezar ve resimlerde olduğu gibi Bediüzzaman Mezarlığı içerisinde, içinde Defin bulunmayan hayali mezarlar bulunmaktadır yetkililerce bu olaya göz yumulmaktadır.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı İmam Katı ile irtibat kurdum, bana tatmin edici bilgi vermekten imtina etti. Daha sonra WhatsApp dan bana bilgiler gönderdi. Ancak.; göndermiş olduğu bilgi ve belgelere göre 3 adet defin belgesi bulunmakta. Ancak belgelerin fotokopisini istediğimde vermedi. Yaptığım araştırma ve incelemede, diğer mezarların içleri boş defin kâğıtlarının olmadığını öğrendim. 

Editör: TE Bilişim