Haber Nermin Zengin

Güneydoğu Ekspres - Diyarbakır - Kurban kesim ve satış noktaları belirlendi

Canlı hayvan satış noktaları, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Canlı Hayvan Borsası, Yeniköy Mezarlığı karşısı, Kayapınar Peyas Mahallesi İMKB Lisesi altı, Yenişehir Şehitlik semti İlçe Otogarı karşısı kömür tevzi sahası ve Çarıklı Mahallesi’ndeki besi çiftlikleri olarak belirlendi.

Kurban kesim yerleri ise, Sur ilçesi Mardin Yolu üzerinde yer alan Büyükşehir Belediyesi Canlı Hayvan Borsası, May-Et Kombinası ve Güler-Et Kombinası. Yenişehir ilçesinde, Şilbe TOKİ 1. Etap İdare Binası arkası, Üçkuyular TOKİ Sabit Semt Pazarı, Şehitlik semti İlçe Otogarı karşısı kömür tevzi sahası, Ofis Kurdoğlu Lojmanları içindeki beton saha ve Mehmet Akif Ersoy Bulvarı Carrefour-Sa otoparkı. Bağlar’da 2. Taktik Havva Kuvvetleri Komutanlığı oto yıkama yeri. Kayapınar ilçesinde Emniyet Lojmanları eski ısıtma sistemi binası yanı, Kayapınar Belediyesi Köy Ürünleri Pazar Yeri ve Medya Mahallesi Organik Tarım Pazarı şeklinde planlandı.

Bayram tatilinde birçok alanda çalışma yürütülecek

Kurban Bayramı tatili boyunca Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, kurban kesim alanlarında veteriner hekim görevlendirecek ve olası kurbanlıkların kaçmaları durumunda kurban yakalama ekipleri oluşturacak. Kurban kesim yerlerinde dezenfeksiyon çalışması yürütecek, karasinek ile sivrisineklere karşı ilaçlama yapacak.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, Kurban Bayramı’nda satış ve kesim alanlarındaki her türlü atıkların bertarafını sağlayacak. Kurban satış ve kesim yerlerine çöp konteyneri, gerekli durumda çöp poşetleri bırakacak ve alanın genel temizliğini yapacak.

Zabıta Daire Başkanlığı, belirlenen alanlarda bayram süresince ekipler görevlendirecek, hayvan satış ve kesim yerleri dışında yapılacak işlemlerin önlenmesi için çalışma yürütecek. Mezarlıklar önünde seyyar satıcı ve dilencilere karşı tedbir alacak. Mezarlık ziyaretleri esnasında oluşacak trafik sıkışıklığının önüne geçmek için trafik zabıtası görevlendirilecek.

Ulaşım Daire Başkanlığı, arife ve bayram namazından sonra yurttaşların mezarlıklara ziyaretlerini göz önünde bulundurarak araç ringleri oluşturacak. İtfaiye Daire Başkanlığı, ihtiyaç duyulması halinde kurban kesim ve satış alanlarının temizliği için arasöz araçlarını görevlendirecek. Yürütülecek temizlik çalışmalarında Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, alanlarda takviye su tankerleri bulunduracak. DİSKİ Genel Müdürlüğü kurban satış ve kesim yerlerinin altyapı sorununu giderecek Fen İşleri ile Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, ise oluşacak veya ihtiyaç duyulması halinde alanlarda üst yapı çalışmaları yürütecek.

Editör: TE Bilişim