Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ve HDP Milletvekili İmam Taşçıer’in de aralarında bulunduğu HDP heyeti, Diyarbakır’da tutuklanan gazetecilerle dayanışma kapsamında Dicle Fırat Gazeteciler Derneği’ne (DFG) ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyarette konuşan Beştaş, gazetecilere yapılan operasyonun aynı zamanda topluma yapıldığını söyledi.

Tutuklanan 16 gazetecinin sadece gazetecilik faaliyeti sebebiyle tutuklandığının altını çizen Beştaş,  "Neymiş sokak röportajları yapmışlar.  Bir savcı ‘Niye bu soruyu sordunuz’ diyecek kadar gidebiliyor. Gazeteci sorar, gazeteci gerçeğin peşinde gider. Bunun gibi absürt, söylemeye dilimin varmadığı iddialarla tutuklama kararı verildi. Önceki gün kararname yayınlandı. Savcı ve hâkimlerin yeri değişti. Bunlardan biri Gezi'de muhalefet kararı veren hâkim. HDP'nin kapatılması, Kobanê gibi davalarda kararlar veren Ahmet Altun, Ankara başsavcı vekili olarak ödüllendirildi” dedi.

Beştaş, özgür basın, Kürt basını, muhalif basının hiçbir zaman teslim olmadığını belirterek, “Bugün de teslim olmayacak. Bizim de buna güvenimiz tam. Bizde bu baskılar karşısında geri adım atmadık. Bundan sonrada atmayacağız. Özgürlüklerden yana olan herkes bu dayanışmayı büyütmeli. Başta aydın ve yazarların bu işin başını çekmesi lazım. Bu kırım operasyonları daha da büyüyecek. Bu nedenle birlikte güçlenerek buna karşı durmalıyız. Bundan sonra dava sürecini de soruşturma sürecini de hep birlikte izleyeceğiz. Her zaman buradayız, yanınızdayız. Bir soluk ötenizdeyiz" diye konuştu. (M.A)

Editör: TE Bilişim