DİYARBAKIR - Ramazan ayında Diyarbakır Merkez Bağlar İlçe Belediyesi personeli Kızılay’a kan bağışında bulunarak takdir toplamıştı. Bu kez Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ve AK Parti Diyarbakır teşkilatının yöneticileri kan bağışında bulunarak örnek oldu.

“Hem İnsani Hem Milli Bir Sorumluluktur”

AK Parti Diyarbakır İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından “Her Kan Bağışı 3 Hayat Kurtarır” sloganı ile başlatılan kampanya çerçevesinde Başkan Beyoğlu ve milletvekili Ebübekir Bal’ın yanı sıra AK Parti İl Başkanı Süleyman Serdar Budak, İl Kadın Kolları Başkanı Müzeyyen Kaya ile  AK Parti’nin ana Kademe, Kadın Kolları, Gençlik Kolları yöneticileri de kan bağışında bulundu.

Kızılay’a kan bağışında bulunmanın hem milli hem de insani bir görev olduğunu belirten Başkan Beyoğlu,” “ Yeni Tip Koronavirüs sürecinde çok önemli bir sorumluluk üstlenen Kızılay’ımızın çağrısı üzerine kan bağışında bulunduk.Kan bağışında bulunmak hem insani hem milli bir sorumluluktur. Kan ihtiyacı olan insanlar en yakınlarımız olabilir. Bu nedenle tüm vatandaşlarımızı kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz” dedi.

“Herkesi kan vermeye davet ediyoruz”

AK Parti Diyarbakır İl Kadın Kolları Başkanı Müzeyyen Kaya ise, “ Tüm Dünyayı etkisi alan Koronavirüs sebebiyle kan stoklarında azalma mevcut. Kızılay’ın kan bağışı çağrısına uyarak bizde Ak Parti Diyarbakır Kadın Kolları olarak, Ana Kademe, Gençlik Kolları ve 4 merkez ilçemizin katılımıyla kan bağışında bulunuyoruz. Hastanelerde sadece koronavirüse yakalanmış hasta yatmıyor. Lösemi hastaları var, doğum yapacak anne adayları ve trafik kazası geçirmiş veya acilen ameliyata girmek zorunda çok sayıda kişi var. Kan stokları yetmiyor. Her kan bağışı 3 hayat kurtarır sloganıyla herkesi kan vermeye davet ediyoruz. Kan sürekli bir ihtiyaçtır” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim