DİYARBAKIR Ticaret İl Müdürlüğü’nce Tüketici Hakem Heyetleri Bilirkişilik Yönetmenliği kapsamında, çeşitli branşlarda bilirkişilik yapacak olanlar düzenlenen törenle yemin etti. Diyarbakır Ticaret İl Müdürü Zafer Atik, bilirkişiliğin çok önemli bir görev olduğunu belirterek, “Hakkaniyet içinde karar vereceğinizden eminim” dedi.

Diyarbakır Ticaret İl Müdürlüğü, ilana çıktığı ve kendilerine başvuran birçok branştaki bilirkişi için çok amaçlı konferans salonunda yemin töreni düzenledi. Törene, Diyarbakır Ticaret İl Müdürü Zafer Atik, Şube Müdürleri Derya Ayaydın, Murat Sarıaslan, Kayapınar İlçe Tüketici Hakem Heyeti Raportörü Sinan Başakçı ve bilirkişiler katıldı.

Törende konuşan Diyarbakır Ticaret İl Müdürü Zafer Atik, bilirkişilerin hakim veya savcının hukuki bilgisi dışında, çözümü uzmanlık, özel veya teknik bilgi gerektiren durumlarda başvurulan, o konunun uzmanları olduğunu söyledi. Atik, şöyle dedi:

“Birçok konuda tüketiciler bize başvuru yapılıyordu. Ancak bizler bilirkişileri çeşitli kurumlardan talep ediyorduk. Bu hem zaman alıyordu, hem de bazen sıkıntılar yaratıyordu. Dolayısıyla bizlerde kendi listelerimizi oluşturduk. Sizler bugün burada yemin ederek göreve başlıyorsunuz. Hepinizin hakkaniyet içinde karar vereceğinizden eminim. Hepinize hayırlı uğurlu olsun.”

Daha sonra çeşitli branşlarda sicile ve listeye kabul edilenler, “Bilirkişilik görevimi sadakat ve özenle, bilim ve fenne uygun olarak, tarafsız ve objektif bir biçimde yerine getireceğime, namusum, şerefim ve kutsal saydığım bütün inanç ve değerlerim üzerine yemin ederim” şeklindeki metni imzaladı.

Editör: TE Bilişim