Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde çalışan "Gıda Kontrol Görevlilerinin" risk esasına göre ve COVİD-19 tedbir denetimi kapsamında Kurban Bayramı öncesi denetim gerçekleştirdi.

Ekipler; kasap, unlu mamuller üretimi ve satış yeri, pasta, börek, hamur ve sütlü tatlılar gibi her türlü pastacılık ürünleri üretimi, şekerleme üretimi, şuruplu tatlı üretimi yapılan toplamda 931 Adet işletme olup 2020 yılından itibaren bu işletmelere yönelik toplam bin 313 adet denetim gerçekleştirdi.

Kurban Bayramı dolayısıyla sıklaştırılan bu denetimlerde işletmeler, sağlıklı ve kaliteli bir hizmet için genel düzen, hijyen, genel temizlik kuralları, alet, ekipman temizliği, kişisel temizlik, depolama ve muhafaza koşulları, gıda üretiminde kullanılan hammaddeler gibi kriterler açısından denetlendi. 

Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’den yapılan açıklamada, “Bu yılki Kurban Bayramı’nda da geçmiş yıllarda olduğu gibi aynı hassasiyet içerisinde 78 gıda kontrol görevlisi ile yoğun bir şekilde denetimler yapıldı. Tüketim artışını fırsat bilerek uygun olmayan gıda ürünlerinin üretim ve satışını yapanlara fırsat verilmeyerek halkın güvenilir ve sağlıklı gıdaya erişimini sağlamada Tarım ve Orman İl Müdürlüğü üzerine düşen görevi yerine getirdi. Vatandaşların da gıdayla ilgili tespit ettikleri uygunsuz durumları 'ALO 174 Gıda Hattı' vasıtasıyla ilgili mercilere ulaştırmaları, gıda denetimlerinin amacına ulaşmasında önem taşımaktadır” denildi.

Editör: TE Bilişim