Fuat Bulut / Özel Haber

Güneydoğu Ekspres - Diyarbakır’da bir grup gönüllü tarafından Nisan ayında başlatılan Kent Dayanışma Ağı, “Diyarbakır #evdekalabilsin diye 1 koli de sen hazırla” kampanyasını sonuçlandırdı.

Kampanyaya dair bilgilendirme açıklaması yapan Diyarbakır Kent Dayanışma Ağı, Nisan ayında Dağkapı Meydanı’nda kurulan acil kriz masası ile girişimi başlattıklarını, gelen yoğun talep ve yeni gönüllü destekçiler ile daha çok kişiye ulaştıklarını bildirdi.

“İhtiyaç çokluğundan canımız yandı”

Açıklamada, “O kadar çok kişiyle temas kurduk ki, büyüdükçe ne kadar çok ihtiyacın olduğunu gördüğümüzden canımız yandı. İlerleyen günlerde gelen her dayanışma, kampanya haberini de oldukça coşkuyla karşıladık. Gönüllü destekçilerimizin isterlerse kendi desteklerine ait teslim formunu ve ‘sosyal yardıma ihtiyaç olduğuna dair bilgi formunu’ (evlerimizin özel bilgileri saklı kalacak şekilde) paylaşabilmek üzere şeffaf tuttuğumuzu bildirdik.  İlk dağıtımdan sonra gelen eleştirileri dikkate alarak gıdaları yerel ürünlerinden seçerek paketimizi yeniden oluşturduk.

“8 bin 490 kişiye ulaştık”

Diyarbakır başta olmak üzere yurt dışından da çok sayıda destek aldıklarını belirten Dayanışma Ağı, tüm destekçilere teşekkür ederek, gerçekleşen yardımlar hakkında şu bilgileri paylaştı:

“Birlikte 8 bin 490 kişinin yaşadığı bin 603 hane ile dayanışmanın haklı gururunu yaşıyor, ağ olarak 1 eve daha ulaşamamanın utancıyla çalışmamızı sonlandırıyoruz. Bu inisiyatifi almak bize bir söz söyleyebilmek haddini tanımıyor, ancak deneyimlediğimiz süreçte hissettiklerimizin küçük bir yansımasını sizlerle paylaşmanın faydalı olabileceğini ve bizden sonra doğduğunu gördüğümüz oluşumları da güdüleyebileceğini düşünüyoruz.”

Editör: TE Bilişim