Kayapınar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, “Rehberin Olayım Gönüllü Rehber Elçileri” projesini hayata geçiriyor.

Diyarbakır’ın tarihi ve kültürel varlıkları tanıtmak amacıyla “Bir rehber yetişir, bir dünya değişir” sloganıyla başlatılan “Rehberin Olayım Gönüllü Rehber Elçileri” projesi kapsamında önümüzdeki günlerde Kayapınar Eğitim Akademileri ve Bilgi evlerinden seçilecek 16-20 yaş arasındaki gençlere eğitim verilecek.

Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Arif Karaman, Dünya tarihine ışık tutmuş Mezopotamya İle Anadolu medeniyetlerinin geçiş bölgesinde yer alan Eşsiz tarihi eserleri ile UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan Diyarbakır’ın tarihi önemi maalesef gençler tarafından çok bilinmediğini söyledi. Karaman, Rehberin Olayım Gönüllü Rehber Elçileri projesi ile Diyarbakır tarihine ilgi duyan gençlerimize kesin bilgiler ışığında yerli ve yabancı misafirlerimiz tarafından bilinmeyen turistik destinasyon noktalarının, sosyal, kültürel, ekonomik, gastronomi, medeniyetler tarihi, dinler tarihi, gelenek/görenekler hakkında tüm tarihi detaylarını sınıf içi eğitim ve tarihi mekanların atmosferi altında öğrenerek ihtiyacı olan herkese gönüllü olarak yerel kılavuzluk yapacaklarını vurguladı.

Başkan V. Karaman, şehre gelen yerli ve yabancı misafirlerin memnuniyetinin sağlanmasının yanı sıra gönüllü rehber elçilerinin de sosyalleşme, yabancı dillerini geliştirerek pratik yapabilme ve dünyanın her yerinden şehrimize gelen insanlarla tanışma fırsatı sunduğunu sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim