Son bir hafta içerisinde İzmir, Hatay ve Antalya'da motorlu taşıtların sebep olduğu bisikletli ölümlere dikkat çekmek amacıyla Tigris Bisiklet ve Özel Sporcular Kulübü üyelerince etkinlik düzenlendi. Kayapınar ilçesindeki Kent Meydanı Park'ında bisikletleriyle gelen sporcular, basın açıklaması yaptı.

Grup adına açıklamayı yapan Tigris Bisiklet ve Özel Sporcular Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Ali Alioğlu, son aylarda motorlu taşıtların yol açtığı çarpışmalar sebebiyle, bisikletli ölümlerin arttığını söyledi.

2019'da yaşanan 8 bin 201 bisikletli kazadan 111'i ölümle sonuçlandığını belirten Alioğlu, "Sürücülerin duyarsızlığı, dikkatsizliği ve eğitim yetersizliği nedeniyle bisikletlilerimiz hayatlarını kaybediyorlar. Bisikletli ulaşımın gelişmesi için çalışma yapılmasını istiyoruz. Hız sınırları kontrol altına alınmalı, bisikletin taşıt olarak sürücüler tarafından kabul görmesi sağlanmalıdır ve güvenli şeritler ayrılmalıdır. Bisiklet bir ulaşım aracıdır, insan gücü ile ilerletildiği için ucuz, sağlıklı ve sürdürülebilir ulaşım tercihi ve hakkıdır" dedi. (DHA)

Editör: TE Bilişim