Diyarbakır'da 16 Mart'ta evine yapılan baskınla gözaltına alındıktan sonra tutuklanan görevden alınan Bismil eski Belediye Eşbaşkanı Gülşen Özer hakkında "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla birleştirilen dosyalardan oluşan davanın duruşması Diyarbakır 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

 Avukatları Mehmet Emin Aktar, Serhat Karaşin ve Muhammed Serdar Özer'in hazır bulunduğu duruşmaya, Özer tutuklu bulunduğu Diyarbakır Kadın Kapalı Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Duruşmayı, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Eşbaşkanları Zeyyat Ceylan ve Gülistan Atasoy, görevden alınan Bismil Belediye Eşbaşkanı Orhan Ayaz ile Özer'in yakınları takip etti.

'TEMSİLCİ OLARAK KATILDIM'

Dava ile birleştirilen dosyaya ilişkin Kürtçe savunma yapan Özer, kendisinin Meclis'te grubu bulunan resmi bir siyasi partinin çeşitli kademelerinde görev alan biri olduğunu, suçlama konusu olan tüm eylem ve etkinliklere siyasi parti temsilcisi kimliğiyle katıldığını kaydetti. Suçlamaları kabul etmediğini dile getiren Özer, yasadışı herhangi bir eyleme katılmadığını belirterek, beraatini talep etti.

Kısa bir aranın ardından mahkeme, Özer'in yurt dışı yasağı adli tedbir kontrolü uygulanarak tahliyesine karar vererek, duruşmayı 24  Ekim'e erteledi.

(MA)

Editör: TE Bilişim