Haber Nermin Zengin

Güneydoğu Ekspres - Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Batman, Bingöl, Siirt, Tunceli, Malatya ve deprem bölgesi Elazığ, yeni bir yağışlı havanın etkisine girdi. Bölge genelinde yağışlar, yağmur, yer yer karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde ise kar şeklinde olacak. Rüzgarın yer yer orta kuvvette eseceği bölge kentlerinde, hava sıcaklığının da 2-4 derece düşmesi bekleniyor. 

 Deprem bölgesi için uyarı

 Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi, deprem bölgesi Elazığ’a ilişkin uyarılarda bulundu. Bölgenin yağışlı bir sistemin etkisi altına girdiği belirtilen açıklamada, yağışların Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri genellikle aralıklı yağmur ve karla karışık yağmur, yüksek kesimlerinde kar şeklinde, Cuma ve Cumartesi günleri ise bölge genelinde aralıklı kar şeklinde olmasının beklendiği kaydedildi. 

Açıklamada, “Hafta ortasına kadar artarak mevsim normallerinin üzerine çıkacak olan hava sıcaklıklarının Cuma gününden itibaren hissedilir derecede azalarak mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Çarşamba ve Perşembe günleri ise kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esmesi bekleniyor” denildi.

Editör: TE Bilişim