Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, bölgenin son zamanlarda öne çıkan intihar ve elektrik konusunda basın açıklaması yaptı.

Fesih Bozan, başta Silvan ilçesi olmak üzere son zamanlarda bölgede ciddi oranda intihar vakaları yaşandığını; Silvan’da son 1 yılda 20 kişinin intihar ettiğini, son olarak 3 kardeşin 20 gün arayla intihar etmesinin çok düşündürücü olduğunu ifade etti.

Vatandaşların çeşitli sebeplerle depresyon geçirdiklerini ileri süren Bozan, “Bu intiharların büyük bir kısmının ekonomik sıkıntılardan kaynaklı olduğunu tahmin etmekle beraber, akraba ilişkileri, inanç dünyaları, psikolojik durumları ve adlî vakalar olarak, başta Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri ve Emniyetin ilgili birimleri olmak üzere tüm ilgili kurumlar tarafından çok yönlü araştırılmalı ve gerekli tedbirler bir an önce alınmalıdır.” dedi.

Bozan, merkezî yönetimler ve yerel yönetimlerin, bütün tedbirleri ivedilikle almalarını istedi.

“Dedaş ve Emniyet, bu iddiayı araştırmalıdır”

İş yerleri ve konutlardan12 aboneye DEDAŞ tarafından kaçak kullanım gerekçesiyle toplam 50 bin TL para cezası kesildiğini belirten Bozan, ev ve işyeri sahiplerinin “kaçak kullanım yapmadıkları halde cezaya maruz kaldıklarını” ifade ettiklerini kaydetti.

Fesih Bozan, hiç kimsenin kaçak elektrik kullanmasını tasvip etmediklerini ve bunu “kul hakkı” olarak gördüklerinin altını çizerek, Dedaş ve emniyetin ilgili birimleri tarafından araştırılması talebiyle, kendilerine iletilen bir iddiayı şöyle dile getirdi:

“Edindiğimiz bilgiye göre Dedaş, kaçak kontrol ekibinde çalışan personeline, tespit ettikleri her bir kaçak sayaç için ekstra prim veriyormuş. Fazla pirim almak isteyen bazı art niyetli personelin, ‘kontrol ettikleri sayaçta kaçak enerji kullanımı olmadığı halde, sayacı açarken kaçak kontrolü yapıyormuş gibi inceleme yaptıkları, ancak bu arda sayaçta kendileri kaçak enerji bağlantısı yaparak, bu şekliyle fotoğraf çekip kaçak enerji işlemi yaptıkları’ söyleniyor. Bu iddia doğruysa, vatandaşların mağdur edildiği açıktır. Bunun bir an önce araştırılması gerekir.”

Bozan, bugüne kadar kasıtlı olarak sebep olunan mağduriyetlerin giderilmesi, vatandaştan alınan paraların iade edilmesi gerektiğini dile getirdi. Bozan, “Bu ahlâksızlığı yapan ve görevini kötüye kullanan personele hak ettiği ceza verilmelidir” dedi.

Editör: TE Bilişim