DİYARBAKIR - Engelli vatandaşların sorunlarını kendilerinden dinlemek için 5 derneği ziyarette bulunan Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı, 28 aileye yardımda bulundu.

Ziyarette konuşan Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, “Engelli vatandaşlarımızın fiziki, çevresel, sosyal, ekonomik, siyasi ve kanuni engellerle karşılaşmadan, toplumsal hayata tam katılabilmeleri adalet ilkeleri açısından tartışmasız bir haktır ve bu hakların kullanılmasını sosyal devlet gereği devlet vatandaşa sağlamakla yükümlüdür” dedi.

Bozan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“*Bu talepler doğrultusunda Saadet Partisi olarak engelli vatandaşlarımız adına iktidardan şunların yapılmasını talep ediyoruz. İstihdam, eğitim, spor, turizm, sağlık, kültür gibi alanların önündeki bütün engelleri kaldırınız.

*Engelli dostu aktif istihdam politikaları kapsamında işgücü niteliği taşıyan engellilere en uygun meslekî eğitim programları sunularak, emek piyasasında ve kamu sektöründe pozitif ayrımcılık ilkesi gereğince iş imkânları sağlayınız.

*Bakıma muhtaç engelli çocuk veya yetişkine sahip olan aile fertlerine sosyoekonomik destek ve profesyonel bakım hizmetini sağlayınız.

*Başta otizm hastalar olmak üzere, engelli çocukların eğitimi, fırsat eşitliği ilkesi kapsamında engellilik tür ve derecelerine göre ya kaynaştırma, ya da özel eğitim yoluyla gerçekleştiriniz.

*Ağır zihinsel engelliler için kerim devlet anlayışıyla hareket edip, onları devletin himayesine alınız.

*Engelliliğe yol açan sebepleri ortadan kaldıracak, araştırma ve tedbirleri alınız.

*Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesi’ni yürürlüğe koyacak kanuni düzenlemeleri yapınız.

*Engellilerin ülke yönetiminde söz ve karar sahibi olmaları için imkanları hazırlayınız ve hem Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ve hem de yerel yönetimlerde yeteri sayıda temsil edilmelerini sağlayınız.

*Atama bekleyen, başta üniversite mezunları olmak üzere binlerce engelli vatandaşımız var. En kısa zamanda yeteri sayıda atamalarını yapınız.”

Tek çatı altında toplanın

Bozan, “Engelli vatandaşlarımıza, tavsiyem, sorunlarına muhatap bulmak ve sıkıntılarını çözebilmeleri için, yaklaşık 100 bini Diyarbakır'da olmak üzere 10 milyon vatandaşımız tek çatı altında toplanarak güç birliği yapmalarıdır. Bu çatı Saadet Partisi’nin engelli vatandaşlarımızı temsil etmek ve sorunlarını dile getirmek için kurmuş olduğu ve başkanlığını sayın İsrafil Bayraktar beyin yaptığı Engelliler Koordinasyon Başkanlığı” olabilir.

Unutmayalım ki, bir ülke, engelli vatandaşlarına sağladığı imkanlar kadar güçlüdür. Engelli vatandaşlarımızın, hayatın hiçbir alanında, sorun yaşamadığı bir gelecek temennisi ile sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadesinde bulundu.

Editör: TE Bilişim