DİYARBAKIR –AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığınca yapılan istişareleri sonucu Bağlar İlçe Başkanlığına Ahmet Maruf Demir, Kayapınar İlçe Başkanlığına Uğur Delidere, Yenişehir İlçe Başkanlığına Nupelda Kaya, Bismil İlçe Başkanlığına Veysel Yağmur, Hani İlçe Başkanlığına da Şevket Uçak getirildiği açıklanmıştı. Seçilen ilçe başkanları Diyarbakır İl Başkanlığında yapılan program ile tanıtıldı.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Serdar Budak, Diyarbakır’a yeni atanan 12 ilçe başkanı ile açıklama yaptı. Açıklamada, yeni ekip ile Diyarbakır’da birinci parti olacaklarını belirten Budak şunları söyledi:

 “AK Parti’de ilçe başkanı olmak demek, günün 24 saati milletin emrinde olmak demektir. Böyle bir çalışma temposunu göze alıp göreve talip olan tüm arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Millete hizmet etmek yük değil, şereflerin en büyüğüdür. Bizim milletimiz kendisine yapılan hiçbir hizmeti unutmaz, bu hissiyatını hem gönlünde yaşatır, hem de önüne geldiğinde sandıktaki iradesiyle ortaya koyar. Yeni dinamik ekibimizle ilk seçimde Diyarbakır’da 1. Parti olacağız.”

“AK Parti hareketi aynı zamanda kadın hareketidir”

AK Parti’nin aynı zamanda bir kadın hareketi olduğuna değinilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Öncelikle 3 Eylül 2019 da başlattıkları oturma eylemiyle çocuklarının yollarını gözleyen ve onurlu bir direniş sergileyen Diyarbakır Annelerimizi saygıyla selamlıyor ellerinden öpüyorum. Bu bağlamda Ak Parti hareketinin aynı zamanda bir kadın hareketi olduğunun da altını çizmek istiyorum. AK Parti kadınların;siyasete ve sosyal hayata katılım noktasında birilerinin tahayyül dahi edemediği seviyeleri yakalamıştır. kamuda, eğitimde, bürokaside,  ticarette ve en önemlisi siyasette en büyük sıçramayı bizim dönemimizde gerçekleştirmiştir. Birilerinin jin, jiyanlı sloganları sizleri aldatmasın. Gerçek anlamda kadını hak ettiği yere çıkaran parti Ak Partidir. Bu vesileyle ilçe başkanlıklarımızı seçerken kadınlarımıza da yer verdik. Yapılan Kadın İlçe Başkanı ataması, Diyarbakır’da bir ilktir.”

“Diyarbakır’a karşı sorumluluklarımız var”

Açıklamanın sonunda, “Büyük mesuliyetlerimiz var. Diyarbakır’a, ülkemize, medeniyetimize karşı sorumluluklarımız var Bu büyük mesuliyetleri, ancak her bir hemşehrimizle birlik olarak, beraber olarak, ortak akılla çalışarak ifa edebiliriz. Her gönlün kapısını çalmak, her kişinin derdiyle dertlenmek, her fırsatı vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek için kullanmak boynumuzun borcudur. AK Partimizin, davamızın, Diyarbakır’ın, Türkiye’nin... Gece gündüz gösterdiği üstün gayret ve liderlikle Cumhurbaşkanımızın  bizlerden beklediği budur. Arkadaşlarımız gençlik enerjisiyle, Diyarbakır’a layık bir duruşla kendilerinden bekleneni yapmak için iş başındalar. Diyarbakır’ın genç evlatları kendilerine yakışanı yapacaklar, inşaallah büyük başarılara imza atacaklar. Bu yeni başlangıç her bir kardeşimize, her bir ilçemize, Diyarbakırımıza ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.

Editör: TE Bilişim