Fuat Bulut / Özel Haber 

Güneydoğu Ekspres Diyarbakır - Gençlik ve Değişim Derneği’nin ERASMUS+ eğitim programları kapsamında 6 günlüğüne Diyarbakır’a gelen STK temsilcileri, kentte “Genç girişimcilik” ve “istihdam” konularını araştırdı. Program dahilinde Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ve TOBB Diyarbakır Genç Girişimciler Kurulu ile de görüşmeler yapan heyet için tarihi Eğil ilçesine gezi düzenlendi.

TOBB Diyarbakır Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Şerif Sayar, DTSOMeclis ve Yönetim Kurulu üyelerinin katıldığı gezide, ilk olarak Peygamberler Kabri ziyaret edildi. Daha sonra tarihi ilçeyi ve Dicle Baraj çevresini gezen heyet, tekne ile turladı. Türkçe ve Kürtçe şarkılar eşliğinde halaylar çeken heyet, düşüncelerini gazetemiz Güneydoğu Ekspres’e anlattı.

“Burası büyüleyici bir şehir”

Daha önce Diyarbakır’a 9 kez geldiğini ifade eden Portekizli Pedro Ramos, “Her gelişimde biraz daha etkileniyorum. İlk gelişimde zaten kendimi kendi evimde gibi hissettim. Yemek kültürü, insanların misafirperverliği bizim Portekiz gibi. Burası büyüleyici bir şehir. Kendimi yabancı gibi hissetmiyorum” dedi.

İtalya’nın Sicilya kentinden Diyarbakır’a gelen Valentina Strazzante, kentteki kadınlardan çok etkilendiğini söyledi. Diyarbakırlı kadınların evde, iş yaşamında ve siyasette çok güçlü olduğunu belirten ValentinaStrazzante, “Burada kadınlar çok güçlü. Çok etkilendim. Avrupa ülkeleri, buradaki kadınlar örnek alabilir. Burası benim ikinci evim” diye konuştu.

“Diyarbakır’a hayran kaldım”

İspanya vatandaşı ola gazeteci Helena Moya, “Diyarbakır’a gelmeden önce hiçbir fikrim yoktu. Ulaşır ulaşmaz çok derin bir ilişki hissettim. Kelimelerle bu tarihi kenti anlatmak çok güç. İnsanlar çok cana yakın ve misafirperverler. Hayran kaldım diyebilirim. Malaga’ya gittiğimde Diyarbakır ikinci evim diyeceğim” dedi.

Diğer heyet üyeleri de düşüncelerini şöyle dile getirdiler: “Biz Avrupa’nın birçok şehrini gezdik. Şu ana kadar gördüğümüz en farklı şehir. Farklı olmasına rağmen kendimizi ait hissettiğimiz bir yer, yabancılık çekmedik.

“Genç girişimcilik” ve “istihdam” konusunu araştırdılar

Gençlik ve Değişim Derneği’nin ERASMUS+ eğitim programları kapsamında 6 günlüğüne Diyarbakır’a gelen STK temsilcileri, kentte “Genç girişimcilik” ve “istihdam” konularını araştırdı. Heyet üyeleri ile toplantı yapan TOBB Diyarbakır Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Şerif Sayar, kentte yaptıkları çalışmaları ve girişimcilik deneyimlerini anlatırken, heyet üyeleri de özellikle kentin genç nüfusuna dikkat çekerek, istihdam sorununu gözlemlediklerini aktardı.

Editör: TE Bilişim