Diyarbakır Merkez Kayapınar Belediyesi’nce, koronavirüs salgını nedeniyle evlerinde kalan çocuklara farkındalık yaratmak amacıyla başlattığı ‘Kayapınar Yıldızlarını Arıyor’ adlı proje çerçevesinde düzenlenen etkinlik tüm hızıyla sürüyor.

Her gün bir sitede düzenlenen etkinlik önceki gün Fırat Mahallesi Seferoğlu İçkale Sitesi’nde yapıldı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında etkinliğe katılan çocuklar platforma konulan el dezenfektanı kullanarak ve maskeli olarak içeri alındı. Sosyal mesafe kuralına uyulan etkinlik müzik eşliğinde balon gösterisi ile başladı.

Ödüllerini aldılar

Daha sonra etkinliğe katılan çocuklar bir bir yeteneklerini sergiledi. Dans, şarkı ve müzik gösterisinde çocuklar keyifli anlar yaşadı. Ailelerinin de izlediği etkinliğe katılan Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ünal Koç, platforma çıkarak dereceye giren ilk 3 yarışmacıya ödüllerini taktim etti.

Ödüllerle birlikte hediyelerini de veren Başkan Vekili Koç,  etkinliği düzenlemelerindeki amacın pandemi sürecinde evlerinde kalan çocuklara hijyenik ve sağlıklı bir ortamda hoş, güzel ve keyifli bir gün geçirmek olduğunu ifade ederek, bu süreçte çocukların gülümsemelerine katkı sunmanın ayrı bir mutluluk olduğunu söyledi.

Çocukların birer yıldız olduklarının altını çizen Koç, Belediye olarak çocuklara yönelik sürpriz etkinlikler düzenlemeye devam edeceklerini belirtti.

Koç, daha sonra etkinliğe katılan çocuklara kitap hediye etti. Çocuklarla yakından ilgilenen Koç, boş zamanlarını bol bol kitap okuyarak geçirmelerini tavsiye etti. Bu arada Seferoğlu İçkale Yönetimi de etkinliği düzenledikleri için Koç’a teşekkür ederek, bir hediye taktim etti.

Etkinlik dağıtılan patlamış mısır ve pamuklu şeker eşliğinde izlenilen sihirbaz gösterisi ile sona erdi.

Editör: TE Bilişim