Daha önce Dicle ilçesinde yapılacak bir kütüphane ve Bağlar ile Çermik’te yapılacak okullar için hayırsever vatandaşlarla protokol imzalayan ve "Protokol törenlerinin artmasını temenni ediyorum" diyerek vatandaşlara çağrıda bulunan Vali Münir Karaloğlu’nun bu temennisi hayırsever vatandaşlardan karşılık buluyor.

Berko İlaç ve Kimya Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Muazzez Beran, Karaloğlu’nun çağrısına Kayapınar ilçesine 16 derslikli bir ortaokul yaptırma işini üstlenerek karşılık verdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan ve Berko İlaç ve Kimya Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Barış Özyurtlu’nun yer aldığı protokolde konuşan Vali Münir Karaloğlu, “Bugün yine güzel bir protokol imzası için bir aradayız. Bizim mutlu olduğumuz işlerden bir tanesi bu hayırseverlerimizle protokol imzalamak” diyerek sözlerine başladı.

Karaloğlu, Milli Eğitim Bakanlığınca okullara yönelik olarak gerçekleştirilen deprem araştırması sonucu Diyarbakır’da 19 okulun yıkılıp yeniden yapılmasına karar verildiğini anımsatarak imzalanan protokolle yapılması gereken okul sayısının 11’e düştüğünü belirtti.

Bu nedenle yalnızca Diyarbakır’da yaşayan vatandaşların değil tüm Diyarbakırlı hayırsever iş insanlarına, kalan 11 okulun yenilenmesi yönünde protokollerin devam etmesi çağrısında bulunan Karaloğlu, “Ben yedi aydır buradayım. Herhalde yedinci protokolümüz oldu diye düşünüyorum. Neredeyse her ay bir protokol yapıyoruz. Bu hızımızı kesmeyelim. Bu 11 eğitim kurumumuzu da inşallah en kısa zamanda hayırseverlerimiz eliyle yenilersek, Diyarbakır’ın eğitimine önemli katkılar yapmış oluruz.” dedi.

Vali Karaloğlu cümlelerinin sonunda hayırsever iş insanı Muazzez Beran’a teşekkürlerini ileterek Berko İlaç ve Kimya Sanayi AŞ. adına da ayrı bir protokol imzalama temennisinde bulunarak “Allah hayrını kabul etsin. O kendi biriktirmiş olduğunu, ata toprağı, ata yurdu Diyarbakır’a bir hayır yapmak istemiş. Bugün vekili Barış Bey aramızda. Onun aracılığıyla Muazzez Hanımın ellerinden öpüyoruz, selamlarımızı iletiyoruz. Berat Bey’e de Muazzez Hanım’dan geri kalmamasını tavsiye ediyoruz. Yakın zamanda da inşallah Berat Beyle Berko İlaç olarak yeni bir protokolü imzalarız diye temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

1970’li yıllarda eczacılığa başlayan Berat Beran tarafından 1984 yılında kurulan, ürettiği 127 ürün ve 800’e yakın çalışanıyla ‘İyi Üretim Uygulamaları’ (GMP) standartlarında üretim yapan ve takviye edici gıda ürünleriyle FDA kaydına sahip bir firma olan Berko İlaç ve Kimya Sanayi A.Ş., başta ABD, Kanada ve Güney Kore olmak üzere 16 ülkeye aktif ihracat yapıyor.

Editör: TE Bilişim