Haber Celal Kuzu

Güneydoğu Ekspres - Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu ve Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, '18 Mart Çanakkale Zaferi' mesajını yayımladı.

Güzeloğlu mesajında, “Bugün, Vatan ve bağımsızlık aşkıyla, tarihe altın harflerle yazılan destansı bir mücadelenin, Çanakkale Zaferi'nin 105. yıldönümünü idrak etmenin onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Tarih boyunca birlik ve beraberliği ile birçok zorluğun üstesinden gelen, tarihe yön veren parlak zaferlere imza atan aziz milletimiz, hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiş, canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını bugün de canı ve kanı pahasına korumasını bilmiş, geçmişinden aldığı güçle 105 yıl önce bugün dünya tarihinden silinmeyecek bir büyük destan yazmıştır” dedi.

Güzeloğlu mesajının devamında, “Bu zafer, vatan topraklarını korumak için şahlanan Aziz milletimizin imkânsızlıklara rağmen, iman gücü, yüksek bir ruh ve sarsılmaz bir inanç sayesinde kazandığı, bağımsızlığının ve egemenlik aşkının ibret verici kahramanlık destanıdır. Büyük bir imanın, muazzam bir azmin ve sarsılmaz bir kararlılığın timsali olan Çanakkale Zaferi hem milli tarihimizi, hem de dünya tarihini adeta yeniden şekillendirerek yeryüzündeki hiçbir silahın, vatan ve millet sevgisine karşı muzaffer olamayacağını göstermiştir” ifadesinde bulundu.

Güzeloğlu son olarak şu mesajı verdi:

“Bir hilal uğruna batan güneşlerin geleceğimize ışık olmaya ve bize ilham vermeye devam edeceğine olan inancımla, bizlere bu büyük zaferi armağan eden, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, vatanın bölünmez bütünlüğü ve Türk Milleti’nin huzur ve güvenliği için hayatlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize de sonsuz şükranlarımı sunuyorum.”

“Çanakkale kardeşlik destanıdır”

Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi’nin AK Partili Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ise, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 105. Yıl Dönümü dolayısıyla  mesaj yayınladı.

Vatanı parçalamak isteyen emperyalistlere karşı milletin  iman gücüyle büyük bir destan yazdığını belirten Beyoğlu, “Çanakkale, emperyalizme meydan okuyan, karşısındaki  en modern orduları dize getiren, tarihin akışını değiştiren ecdadımızın kardeşlik ruhu ve bilinciyle yazdığı eşsiz bir destandır. Bu kutlu mücadele ve destan aynı zamanda  tarihin hiçbir döneminde esaret altında yaşamayı kabul etmeyen bir milletin evlatları  olarak vatanımıza, bağımsızlığımıza, bizi biz kılan mukaddes değerlere bağlılığımızın da göstergesidir” dedi.

“Bizi diğer milletlerden farklı kılan bu ruhtur”

Vatanın bekası için gözlerini kırpmadan canlarını feda etmeyi göze alan  kahraman ecdadın, aziz  mücadeleleriyle 'Çanakkale Geçilmez' sözünü tarihe unutulmayacak şekilde yazdırdığını anlatan Beyoğlu, “Çanakkale şehitliğinde  Trabzon’dan Diyarbakır’a, Edirne’den Ardahan’a ve Halep’ten Yemen’e kadar milli ve manevi değerler uğruna seferber olmuş binlerce şehidimiz yan yana yatıyor. Kardeşliğin, dayanışmanın, muhabbetin, birliğin ve beraberliğin en çarpıcı örneklerinin yaşandığı savaş meydanında, imanımız, inancımız, fedakarlığımız ve bin yıllık medeniyet değerlerimiz milletimizi zafere taşımıştır. Bugün bizi ayakta tutan ve diğer milletlerden farklı kılan bu ruhtur.  Bu düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan olarak emanet eden tüm şehitlerimizi  rahmetle, şükranla anıyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim